«Η Ουκρανία έως το καλοκαίρι μπορεί να υποστεί πλήρη ήττα» λένε οι Βρετανοί

Τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου 2024 αναμένεται οι Ρώσοι να εξαπολύσουν μαζική αντεπίθεση με συνολική δύναμη 650.000 ανδρών σε διάφορα σημεία του ουκρανικού μετώπου ώστε να επιτύχουν στρατηγικές νίκες ικανές να οδηγήσουν την Ουκρανία σε συνθηκολόγηση.

Την εκτίμηση για επίθεση τον Ιούνιο την έκανε ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι και το επιτελείο του.

Βέβαια, οι Ρώσοι σε αντίθεση με τους Ουκρανούς δεν πρόκειται ποτέ να διαφημίσουν ή να ανακοινώσουν πότε θα ξεκινήσουν την δική τους επίθεση.

Απλά όλα δείχνουν ότι ο Ιούνιος θα είναι ο κατάλληλος μήνας με την προϋπόθεση ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν μείνει χωρίς πυρομαχικά, οπλικά συστήματα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πριν την έναρξη της επίθεσης, οι Ρώσοι θα συνεχίσουν συστηματικά και μεθοδικά τα πλήγματα κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής, όπως και κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων και αεροδρομίων.

Κατάρρευση των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων έως το καλοκαίρι του 2024 προβλέπει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Standard, το οποίο υποστηρίζει πως οι Ρώσοι πραγματοποιούν ισχυρές επιθέσεις, τη στιγμή που οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι εξαντλημένοι, είναι λίγοι και δεν διαθέτουν πυρομαχικά.

«Οι δυτικοί σύμμαχοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι η Ουκρανία χάνει στην ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία και ότι έως το καλοκαίρι μπορεί να υποστεί πλήρη ήττα.

Ο ρωσικός στρατός εκτελεί ισχυρές επιθέσεις στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην πρώτη γραμμή και οι ίδιες οι ουκρανικές δυνάμεις είναι εξαντλημένες» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι η Δύση έχει γίνει λιγότερο πρόθυμη να υποστηρίξει την Ουκρανία και ότι πλέον ορισμένες χώρες θα ήθελαν να τερματίσουν τη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων.

«Δυστυχώς, τα σημάδια που βλέπουμε στην Ουκρανία δείχνουν ότι είναι ήδη πολύ αργά» αναφέρει η The Standard.

Ο Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Αλεξάντερ Σίρσκι είπε ψέματα για τις ουκρανικές επιτυχίες στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Yuriy Butusov αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας «Censor.net» και πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας.

«Οι λέξεις ότι ο αριθμός των εδαφών που κερδίσαμε υπερβαίνει τον αριθμό των χαμένων εδαφών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η φράση ότι ο εχθρός δεν μπόρεσε να σημειώσει σημαντική πρόοδο σε στρατηγικές κατευθύνσεις, δυστυχώς, επίσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, ο εχθρός προχωρά και έχει καταλάβει σημαντικά εδάφη», σημείωσε ο Yuriy Butusov.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »