Δολιοφθορές & καταδρομικές στις μητροπόλεις της χώρας
Οι Τούρκοι μετράνε πολλές απώλειες πλέον στο Ιράκ, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Κούρδων, μέσα στο Σαββατοκύριακο σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών 31 Τούρκοι στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των δολιοφθορών εντός της Τουρκίας, ενώ την ευθύνη για τέτοιου τύπου επιθέσεις αναλαμβάνουν πολλές διαφορετικές ομάδες Κούρδων που επικαλούνται τον ίδιο σκοπό.

“Στάχτη” η τουρκική βιομηχανία: Κούρδοι ανατίναξαν εργοστάσιο στην Τουρκία
Οι Κούρδοι αντάρτες έχουν “πλημμυρίσει” την Τουρκία και εκτιμάται πως οι βανδαλισμοί, τα σαμποτάζ και οι καταδρομικές επιθέσεις αποτελούν το προοίμιο ενός μεγαλύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης και αποδόμησης των πυλώνων του τουρκικού κοινωνικού και πολιτικού κατεστημένου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), ο τουρκικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες στην περιοχή Heftanin στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες της αντίστασης των Κούρδων ανταρτών ενάντια στην εισβολή στο Heftanin, η οποία ξεκίνησε πριν από σχεδόν ένα μήνα, το γραφείο Τύπου ενημερώνει ότι ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να σημειώσει πρόοδο στους λόφους Kartal και Şehîd Birhat στην περιοχή Bektorya στις 11 Ιουλίου.

Αρχικά οι αντάρτες παρατήρησαν την πορεία της τουρκικής προώθησης και στη συνέχεια το HPG χτύπησε σε τρία διαφορετικά μέρη. Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Στην ίδια περιοχή, πραγματοποιήθηκαν τρεις πράξεις σαμποτάζ εναντίον εχθρικών μονάδων νωρίς το Σάββατο το πρωί, στις οποίες 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν.

Στις 12 Ιουλίου, τα τουρκικά στρατεύματα προσπάθησαν να προχωρήσουν στην περιοχή Dola Beraza και στο λόφο Indirme στην περιοχή Xantûr. Οι αντάρτες χτύπησαν από τρεις πλευρές και σκότωσαν τρεις στρατιώτες. Όταν τα τουρκικά στρατεύματα αποσύρθηκαν, ο HPG χτύπησε δύο ακόμη φορές, σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες.

Αυξάνονται τα σαμποτάζ εντός Τουρκίας
Εντός της Τουρκίας, οι ενέργειες διαφόρων αντάρτικων ομάδων σε αυτοκίνητα, κτίρια, εταιρείες ή δυνάμεις ασφαλείας γίνονται όλο και πιο συχνές.

Στις ανακοινώσεις ανάληψεις ευθύνης για τις ενέργειες, οι ομάδες αναφέρονται στην εθνοκάθαρση του κουρδικού λαού από το τουρκικό κράτος και στοχεύουν, εκτός από κρατικούς θεσμούς, ειδικά την ιδιωτική ιδιοκτησία των «φασιστών του AKP και του MHP» με εμπρηστικές συσκευές ή εκρηκτικά.

Τη Δευτέρα, τρεις διαφορετικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για πολλές ενέργειες τις τελευταίες ημέρες. Για παράδειγμα, η γυναικεία πρωτοβουλία “Jinên Tirejen Roje” ανακοίνωσε ότι έκαψαν εννέα αυτοκίνητα “φασιστών AKP / MHP” και “συνεργατών” σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον οι Γυναικείες Μονάδες Πολιτικής Άμυνας YPS-Jin ανέλαβαν την ευθύνη για ενέργειες στο Şırnak, Tekirdağ και Aydın στις 5 και 6 Ιουλίου. Στο Şırnak η γυναικεία μονάδα του κουρδικού αντάρτικου έβαλε φωτιά σε δομές των τουρκικών αρχών, στο Aydın κάηκε ολοσχερώς το κατάστημα ενός “συνεργάτη” του ΑΚΡ, στο Tekirdağ δύο καλοκαιρινές κατοικίες «φασιστών μελών του AKP».

Σαρώνουν οι Κούρδοι αντάρτες: Κατέστρεψαν τεθωρακισμένο σε τουρκικό έδαφος
Η ομάδα αναφέρεται στην εισβολή του τουρκικού κράτους στην περιοχή Heftanin στο Νότιο Κουρδιστάν και τονίζει:

“Ενάντια στην κατοχή θα είμαστε σε συνεχή δράση στο Κουρδιστάν και στις μητροπόλεις της Τουρκίας. Θα φέρουμε το μεγάλο πνεύμα αντίστασης του Heftanin στις πόλεις με το σύνθημα «Ev der Heftanîn e» (εδώ είναι το Heftanin) και η Δημοκρατία της Τουρκίας θα υποστεί μια ιστορική ήττα. Ως γυναίκες, θα συνεχίσουμε την εκδίκησή μας”.

Οι μονάδες εκδίκησης έχουν αναλάβει την ευθύνη για περαιτέρω ενέργειες στις περιοχές Amed, Van, Batman, Bitlis και Κωνσταντινούπολη και δήλωσαν πως “κάθε επίθεση εναντίον της κοινωνίας ή των ατόμων είναι αιτία για εξέγερση και εκδίκηση για εμάς”.

Με λίγα λόγια η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στο εξωτερικό, αφήνοντας το εσωτερικό της χώρας εκτεθειμμένο στους Κούρδους αντάρτες, οι οποίο σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύουν τις “τρύπες” στην εσωτερική ασφάλεια της Τουρκίας, και πλήττουν δομές και βιομηχανίες του τουρκικού καθεστώτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »