Ραγδαίες εξελίξεις τρέμει ο Ερντογάν και προετοιμάζει στρατό, ΜΙΤ και αστυνομία
Δεν πρόκειται για απλές υποθέσεις και ευχολόγια τα περί εσωτερικής κατάρρευσης της Τουρκίας, αλλά για μια ωμή πραγματικότητα που βιώνουν άνω των 1,5 εκατομμυρίου Τούρκοι πολίτες οι οποίοι απολύθηκαν από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τις κατηγορίες ότι είτε είναι γκιουλενιστές είτε συνεργάστηκαν με μέλη της οργάνωσης.

Σε αυτό το νούμερο πρέπει να προσθέσουμε και έναν μεγάλο αλλά αδιευκρίνιστο αριθμό μελών των οικογενειών αυτών στιγματισμένων πολιτών που φυτοζωούν και οι οποίοι, αργά ή γρήγορα θα αντιδράσουν με πολύ βίαιο τρόπο στο στυγνό καθεστώς του Ερντογάν, κάτι που είναι σε γνώση των τουρκικών αρχών.

“Η Τουρκία μετατρέπεται σε στρατόπεδο των Ναζί”, δηλώνει ο σύλλογός τους αναφέροντας την πάσα αλήθεια για το τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στην Τουρκία σήμερα.

Η κοινωνική πλατφόρμα KHK,η οποία ιδρύθηκε από πολίτες που απελάθηκαν με κυβερνητικά διατάγματα δημοσίευσε την Πέμπτη μια “καυτή” ανακοίνωση Τύπου μπροστά από το Γραφείο Αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, για να διαμαρτυρηθεί για την άδικη μεταχείριση εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών από την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu δήλωσε ότι «υπάρχει σε εξέλιξη μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή σε αυτήν τη χώρα, την οποία βιώνουν χειρότερα από όλους τουλάχιστον ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι.

Μιλάμε για απάνθρωπες πρακτικές που μας θυμίζουν τη ναζιστική περίοδο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται από την τουρκική κυβέρνηση ως ανιθαγενείς και άστεγοι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έμειναν μόνο άνεργοι, αλλά τους αφαιρέθηκαν και όλα μας τα δικαιώματα της τουρκικής υπηκοότητας.

Όταν προσπαθήσουν να καταγγείλουν όλες αυτές τις παρανομίες στις οποίες εκτίθενται, απειλήθηκαν με ωμό τρόπο από τις τουρκικές αρχές”.

“Για εμάς, η Τουρκία μετατράπηκε σε ένα τεράστιο ναζιστικό στρατόπεδο και είμαστε οι φυλακισμένοι της», δήλωσε η Emine Yüzgeç, η οποία απολύθηκε μέσω κυβερνητικού διατάγματος.

Εν τω μεταξύ, μέσω των κυβερνητικών διαταγμάτων έχασαν την δουλειά τους χιλιάδες τα μέλη του δικαστικού σώματος της Τουρκίας.

Περίπου 3932 δικαστές και εισαγγελείς απολύθηκαν με διατάγματα του Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Επιπλέον, ο αριθμός δικαστών και εισαγγελέων, ο οποίος ήταν περίπου εννέα χιλιάδες το 2000, αυξήθηκε κατά 127 τοις εκατό σε 20629 έως το τέλος του 2019.

Ο πρώην επιθεωρητής Mahmut Esen είπε ότι περίπου 10600 εισαγγελείς, έγιναν δεκτοί στο επάγγελμα μετά το 2016.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι εκατομμύρια ανιθαγενείς Τούρκοι πολίτες δεν είναι πλέον ενταγμένοι στην τουρκική κοινωνία, φυτοζωούν, ενώ ο αριθμός τους μεγαλώνει μήνα με τον μήνα.

Αν προσθέσουμε στα εκατομμύρια αυτών των πολιτών και τους Κούρδους που διώκονται παντοιοτρόπως από το τουρκικό καθεστώς, τότε έχουμε ένα μεγάλο απροσδιόριστο αριθμό Τούρκων πολιτών που ετοιμάζονται κάτω από ορισμένες συνθήκες να αντιδράσουν με βίαιο τρόπο, αφού δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν.

Αυτά είναι σε γνώση της τουρκικής κυβέρνησης, για αυτό και πρόσφατα ψηφίσθηκε τροποποίηση στον κανονισμό των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων (TSK), του τουρκικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) και της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (EGM).

Η τροποποίηση του νόμου που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα της κυβερνήσεως, αναφέρει ότι ο τουρκικός στρατός, η αστυνομία και η MIT θα επιτρέπεται να μεταβιβάζουν τις εξουσίες τους ο ένας στον άλλο, χωρίς όρους εάν…κινδυνέψει η εθνική ασφάλεια, η δημόσια τάξη και δημόσια ασφάλεια, από γεγονότα τρομοκρατίας, αστικών αναταραχών και πράξεις βίας, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η τροπολογία ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τη μεταφορά του δικαιώματος χρήσης ένοπλης βίας των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Αστυνομία και την MIT (αλλά και σε ομάδες πολιτών που θα έχουν εξουσιοδότηση) με την έγκριση του υπουργού άμυνας, για λόγους «τρομοκρατίας, αστικών αναταραχών και πράξεων βίας».

Η τροποποίηση αυτή υλοποιήθηκε μόλις προχθές και αφού είχαμε αστυνομική παρέμβαση σε φοιτητικές διαμαρτυρίες ενάντια στο διορισμό ενός Ερντογανικού πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi.
«Ο Ερντογάν ανοίγει το δρόμο για μια πλήρη στρατιωτική δικτατορία χωρίς εκλογές χρεώνοντας όπλα στους πολίτες της όταν αυτός το κρίνει απαραίτητο», σχολίασε ένας Τούρκος χρήστης στο twiter.

Εμείς θα λέγαμε ότι το στυγνό τουρκικό καθεστώς τρέμει κυριολεκτικά οποιασδήποτε τυχόν διαμαρτυρίες και ταραχές από όπου και να προέρχονται, αφού γνωρίζει ότι ένα μεγάλο κομμάτι του τουρκικού λαού ετοιμάζεται να εξεγερθεί ενάντια στην δικτατορία του σουλτάνου, που αφήνει εκατομμύρια Τούρκους χωρίς δουλειά, φαΐ, στέγαση εν μέσω πανδημίας και αυτό είναι σίγουρα η πάσα αλήθεια.

Για αυτό και συντηρεί με έντεχνο τρόπο το καθεστώς της Άγκυρας την ένταση με την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να “ταΐσει” μπόλικο “ εθνικιστικό σανό” τους πεινασμένους και εξαθλιωμένους πολίτες του, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »