Πανικός στην Άγκυρα
Στα ”κάγκελα” βρίσκονται οι Τούρκοι. Η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ανησυχεί την Άγκυρα, με τα καθεστωτικά ΜΜΕ να βρίσκονται σε πανικό.

 

”Η πιθανότητα ενός πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται αισθητή, οι πρωταγωνιστές που εμπλέκονται στο αντι-Τουρκικό μέτωπο εκτελούν διαδοχικές ασκήσεις κατά την τελευταία περίοδο. Έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής οι ασκήσεις “Noble Dina 2021″, ”ΟΝΗΣΙΛΟΣ ΓΕΔΕΩΝ”, ενώ έρχεται και ο ”ΗΝΙΟΧΟΣ 2021, ενώ ταυτόχρονα έρχεται άλλη μία άσκηση των Ισραηλινών ξανά στη Κύπρο.”
Η άσκηση “Noble Dina 2021″

”Το Ισραήλ, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κύπρος, συγκέντρωσαν ναυτικές δυνάμεις, για μία άσκηση-μήνυμα προς την Τουρκία. Η άσκηση έχει την επωνυμία ”Noble Dina”. Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με φρεγάτες Sa’ar, καθώς και με υποβρύχια Dolphin. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Κρητικό Πέλαγος, καθώς στο νότιο τμήμα του Αιγαίου.”

”Απόβαση” στη Κύπρο

”Στρατιωτική άσκηση μιας εβδομάδος, θα πραγματοποιήσει ο ισραηλινός στρατός στο κυπριακό έδαφος, με σκοπό να διευρύνει τις δυνατότητες και τις ικανότητες του, με την παρουσία εκατοντάδων επίλεκτων κομάντος, οπλικών συστημάτων, ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς.

Οι Ισραηλινοί θα μεταβούν στην Κύπρο για στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας ( για πρώτη φορά) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που αναμένεται να είναι “καυτό” ακόμα πιο πολύ από το προηγούμενο λόγω της δεινής θέσης της Τουρκίας.”
”ΟΝΗΣΙΛΟΣ ΓΕΔΕΩΝ”

”Η άσκηση συντονίστηκε από τη διοίκηση της πολεμικής αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα πραγματοποίησαν ειδικές αποστολές εντός του FIR Λευκωσίας και σε μια μεγάλη περιοχή της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.”

”ΗΝΙΟΧΟΣ”

”Με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ισπανία, το Ισραήλ και την Κύπρο ξεκινά την Δευτέρα 12 Απριλίου η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 21» στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας. Η άσκηση «Ηνίοχος 21» θα διεξαχθεί από 12 έως και 22 Απριλίου, ενώ η φάση αναδίπλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.”

”Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται για πόλεμο και έχουν στο στόχαστρο την Τουρκία. Η παρουσία των Ισραηλινών στην Κύπρο, είναι

 

Ο Πούτιν στέλνει ”εναέριους δολοφόνους” στημία ακόμη απόδειξη ότι οι Τούρκοι έχουν στοχοποιηθεί καίρια από τον Νετανιάχου”, αναφέρουν τα γειτονικά ΜΜΕ.

 

Το Ισραήλ βλέποντας το τουρκικό σχέδιο “κατάληψης” μεγάλου μέρους της Α.Μεσογείου υλοποιεί ναυτικές ασκήσεις με Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία και ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί για τα χειρότερα σενάρια με τους νεο-οθωμανούς. Οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, ειδικότερα στον τομέα άμυνας και ασφάλειας, ενισχύονται συνεχώς.

Κοινές εκπαιδεύσεις και μηνύματα στήριξης απέναντι στον κοινό εχθρό, πρωταγωνίστησαν κατά το τελευταίο έτος στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η αμυντική συνεργασία ανάμεσα σε Ισραήλ και Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο διαρκώς ενισχύεται, αφενός λόγω της στρατηγικής συναντίληψης σε πολλά ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή σταθερότητα, αφετέρου διότι η Αθήνα έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπλήρωσης ορισμένων εξοπλιστικών κενών από το Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »