Νεύρα από την Άγκυρα
Ανησυχία επικρατεί στη Τουρκία με τις τελευταίες εξελίξεις. Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο υποψήφιος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, χαρακτήρισε σημαντική τη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράστηκε θετικά για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο τριμερές σχήμα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ (3+1).

Αυτή η απάντηση έγινε πρωτοσέλιδο στη Τουρκία, με τα Ερντογανικά ΜΜΕ να αναφέρουν:

”ΗΠΑ και Ελλάδα απειλούν την Τουρκία! Ταυτόχρονα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ απάντησε σήμερα μέσω ανάρτησής του στο μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού που τον συνεχάρη για το νέο του ρόλο ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. «Ανυπομονώ να επιδιώξουμε κοινούς στόχους για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο Μενέντεζ απαντώντας ευχαρίστησε για τις ευχές και εξέφρασε επίσης ανυπομονησία για συνεργασία με στόχο την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή.”, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

”Τα ελληνικά και τα αρμενικά λόμπι υποστηρίζουν την νέα ηγεσία στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ να ηγείται της προσπάθειας. Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις Μητσοτάκη-Μενέντεζ, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι δύο χώρες θα δράσουν από κοινού στην Ανατολική Μεσόγειο”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Εμείς βέβαια πρέπει να κρατάμε μικρό ”καλάθι”. Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα δεν έχει μέχρι τώρα ξεκάθαρη στήριξη. Βέβαια οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψουμε και την Ρωσία, αυτό θα ήταν ένα μέγιστο λάθος. Η Ελλάς είναι μία σημαντική χώρα, αρκεί να το καταλάβουν κάποια κέντρα στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »