Κύριο θέμα στον τουρκικό τύπο η λειτουργία του Τζαμιού στο Βοτανικό
Ρεπορτάζ με θέμα την Αθήνα και τις προετοιμασίες λειτουργίας του πρώτου Τζαμιού στην πρωτεύουσα μετά την Οθωμανική περίοδο, “απασχολούν” τον κατευθυνόμενο τουρκικό τύπο.

“Η Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας, γνωστή και ως η μοναδική πρωτεύουσα χωρίς Τζαμί στην Ευρώπη, ετοιμάζεται για το άνοιγμα του πρώτου τζαμιού μετά την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους από την οθωμανική αυτοκρατορία”, αναφέρει μεταξύ άλλων τουρκική εφημερίδα.

“Η διαδικασία καθυστέρησε εν μέρει λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα έχει επιταχυνθεί και θα ανοίξει το τζαμί προς το τέλος του φθινοπώρου”, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.

Mετανάστες έχτισαν αυθαίρετο τζαμί σε ξένο οικόπεδο- Τι λέει η ιδιοκτήτρια
Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι το τζαμί είναι πιθανό να ανοίξει στα τέλη Οκτωβρίου, εκτός εάν υπάρξει δεύτερη περίοδος καραντίνας.

“Πρόκειται για ένα έργο που προτάθηκε για κατασκευή από το 2007, αλλά αντιμετώπισε τη σκληρή αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η κατασκευή του εν λόγω τζαμιού ολοκληρώθηκε το 2019 αλλά αυτό δεν μπόρεσε να λειτουργήσει παρά τον πολύχρονο αγώνα για την δημιουργία του που διήρκεσε 12 χρόνια, ενώ στην Αθήνα διαβιούν περίπου 250 χιλιάδες μουσουλμάνοι.

Το κτίριο είναι χτισμένο σε μια βιομηχανική γειτονιά με κρατικά κεφάλαια και έχει χωρητικότητα 350 ατόμων. Οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα χρησιμοποιούν αυτοσχέδια τζαμιά μέσα σε διαμερίσματα και καταστήματα για λατρεία μέχρι σήμερα”, γράφουν οι Τούρκοι.

Μεγάλη πρεμούρα φέρεται να έχει πιάσει την Άγκυρα για την λειτουργία ενός κρατικού μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα και αυτό μας βάζει σε πολλές σκέψεις, λόγω της γενικότερης στάσης του Ερντογάν σε ανάλογα ζητήματα στην περιοχή.

Προφανώς μέσω του τύπου του, το στυγνό καθεστώς του Τούρκου προέδρου προσπαθεί να δείξει ότι πρωτοστατεί πιέζοντας κατά την δική τους λογική την Ελλάδα σε ένα καθαρά εσωτερικό θέμα, ενώ οι φήμες για ειλλημένη απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί ξανά μετά το 1935 από τις αρχές Ιουλίου δίνουν και παίρνουν.

Η Άγκυρα υλοποιεί ως γνωστόν ένα τεράστιο πρόγραμμα αποκατάστασης και κατασκευής Τζαμιών στα Βαλκάνια εδώ και μερικά χρόνια, με μπόλικο καταριανό χρήμα, έχοντας σαν σχέδιο την ισλαμοποίηση της Χερσονήσου την οποία έχουν οι Νεο-Οθωμανοί μέσα στα άνομα σχέδια τους.

Από τα Σκόπια και την Αλβανία μέχρι τη Σερβία, τη Βουλγαρία και το Κόσοβο, οι Τούρκοι αλωνίζουν με “όχημα” τη θρησκεία κατασκευάζοντας και χορηγώντας “μαύρο χρήμα” για να ελέγξουν ότι μπορούν.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι το θέμα της ανέγερσης και της λειτουργίας του Τζαμιού στην Αθήνα αφορά την ελληνική πολιτεία καθαρά και δεν θα πρέπει να απασχολεί την άλλη πλευρά επουδενί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »