Ολοκληρωτικό έλεγχο επιδιώκει ο Σουλτάνος παρά το σφυροκόπημα που δέχεται από τον Χαφτάρ

Πληροφορίες αιγυπτιακής ιστοσελίδας αναφέρουν ότι οι Τούρκοι “σηκώνουν”, με την δικαιολογία της εναέριας ασκήσεως, αεροσκάφη Boeing 737 AEW&C στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτά ουσιαστικά ελέγχουν τις επιθέσεις των τουρκικών drone στην Λιβύη, (ενώ πιθανόν άλλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πετούν στο Αιγαίο).  

Είναι σαφής ο στόχος ελέγχου της Α.Μεσογείου από τον τουρκικό στόλο των drone στην Μεσόγειο. Παράλληλα, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ξεκίνησε μια ισχυρή επίθεση στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο Misrata, το οποίο φιλοξενεί επί του παρόντος Σύρους μισθοφόρους και τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Λιβύη: Ολονύκτιο σφυροκόπημα Τούρκων στη Μισράτα – Κατάρριψη τουρκικού drone


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βόρεια Λιβύη, οι αεροπορικές δυνάμεις του Εθνικού λιβυκού Στρατού βομβάρδισαν το αεροδρόμιο Μισράτα, ενώ αναφέρθηκαν ότι κτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις της πτέρυγας μάχης που φιλοξενεί τα τουρκικά drone.

Ταυτόχρονα, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης φέρεται να απέκρουσε τις επιθέσεις των δυνάμεων της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας κοντά στη στρατηγική πόλη Tarhuna στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας της Βόρειας Αφρικής.

Η κυβέρνηση του στρατηγού Χαφτάρ απέρριψε την πρόταση της κυβερνήσεως της Λιβύης να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Αντ ‘αυτού, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής αντιπαράθεσης με τον στρατό του GNA.

Με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η κυβέρνηση της Τριπόλεως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την εξωτερική βοήθεια για να ανακτήσει τις περιοχές που έχασε τους τελευταίους δέκα μήνες.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατηγού Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι είχε καταστρέψει αρκετές αποθήκες όπλων της υποστηριζόμενης από την Τουρκία κυβέρνησης της Τρίπολης. Επιπλέον, πολλές θέσεις του GNA δέχτηκαν επίθεση από τον αέρα.

Λιβύη: Χτυπήθηκε το τουρκικό επιτελείο στο αεροδρόμιο Μίτιγκα

Σύμφωνα με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, ο οπλισμός που μόλις παραδόθηκε από την Τουρκία καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Δύο τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν κοντά στη στρατιωτική βάση al-Watiya.

Ο LNA και προσωπικά ο στρατηγός Χαφτάρ κατηγόρησαν την Τουρκία ότι θέλει να διχοτομήσει την Λιβύη, αλλά οι προσπάθειες της θα πέσουν στο κενό.Ο Εθνικός λιβυκός στρατός πρόκειται να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση για την ανάκτηση και άλλων πόλεων της δυτικής Λιβύης.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης του LNA, Ahmad al-Mismari δήλωσε ότι η νέα στρατιωτική επιχείρηση θα ονομάζεται Toyoor Ababeel και τόνισε ότι η Τρίπολη θα είναι ξανά υπό τον έλεγχό τους σύντομα.

Μια καλά ενημερωμένη πηγή SDC είπε ότι το LNA συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό μαχητών, κάτι που υποδηλώνει ότι υλοποιηθεί μια μεγάλη αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά, ο GNA στέλνει περισσότερα όπλα, πυρομαχικά και μέλη από τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία συριακές φατρίες για να πολεμήσουν εναντίον του λιβυκού στρατού.

Μετά την ήττα στην βάση Αλ Βατίγια οι δυνάμεις του Χαφτάρ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ταχεία προέλαση για τον έλεγχο ολόκληρης της Τρίπολης και στη συνέχεια όλων των άλλων πόλεων της δυτικής Λιβύης. Όλες οι προσπάθειες μετριασμού της έντασης της λιβυκής σύγκρουσης απέτυχαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »