Nέα πρόκληση
Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, από το πρωί οι ΕΔ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα από τον Έβρο.

Δύο ασκήσεις με πραγματικά πυρά κορυφώνονται σήμερα στην Έβρο, με το πυροβολικό και τα άρματα να σείουν γη και θάλασσα και τα μηνύματα να φτάνουν πολλαπλώς ως την Τουρκία, με την 12η Μεραρχία να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Η 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία πραγματοποιείται στο πεδίο βολής “Αετός” άσκηση Ίλης Μέσων Αρμάτων. Οι κάνες των Leopard με προμετωπίδα τα Leo2Hel αναμένεται να πάρουν φωτιά, σε μία άσκηση πραγματικών πυρών με την συνδρομή και επιθετικών ελικοπτέρων Apache. Ήδη, εδώ και μέρες βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη πέντε ελικόπτερα, που αποτελούν το φόβητρο των Τούρκων σε επιχειρήσεις εγγύς υποστηρίξεως

Πρώην αξιωματικός των ΤΕΔ: ”Κεμαλιστές θα προκαλέσουν σοβαρή κρίση με την Ελλάδα”
Τουρκική αντίδραση
Εδώ και αρκετή ώρα, drone των Τούρκων “περιφέρεται” στο σημείο του χάρτη που βλέπετε. Το πιο πιθανό είναι να προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες από τις ασκήσεις που “τρέχουν” στην περιοχή μας σε Πετρωτά και ΠΒ Αετού, σύμφωνα με το e-evros.gr

Τις ασκήσεις παρακολουθεί και ο ΥΕΘΑ Α. Στεφανής ο οποίος εδώ και ημέρες είχε ανακοινωθεί πως θα βρεθεί στην περιοχή.
Nέα παρέμβαση Συρίγου
Την ίδια στιγμή, είχαμε νέα παρέμβαση από τον βουλευτή της ΝΔ, κύριο Συρίγο.

«Εάν βρει ευκαιρία θα δαγκώσει. Επομένως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Τα όσα ακούγονται ότι θέλει συνεργασία και διάλογο, είναι λόγια του αέρα», είπε, μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ της Κύπρου.

Σχετικά με τις απειλές για αποστολή νέου κύματος μεταναστών από την Τουρκία, στον Έβρο, ο κ. Συρίγος είπε:

«Πρέπει να καταλάβουμε τι έγινε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Εκεί επιχείρησε να παρέμβει στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Είναι άλλο να λες διεκδικώ ένα βράχο έξω από την Μυτιλήνη και άλλο να λες θέλω να ρίξω τον δήμαρχο της Μυτιλήνης. Στην προκειμένη περίπτωση η Τουρκία που δεν είχε να κερδίσει τίποτα προσπάθησε να δημιουργήσει πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα στέλνοντας 40/50 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στο εσωτερικό της χώρας. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε το ακραίο σημείο που έφτασε δεν μπορούμε καταλάβουμε τον τρόπο που λειτουργεί η συγκεκριμένη χώρα. Έχει ξεφύγει εντελώς».

Επεσήμανε ότι η Τουρκία στην παρούσα φάση διατηρεί τρία ανοιχτά μέτωπα σε Συρία, Λιβύη και ανατολική Μεσόγειο. «Στην Συρία και την Λιβύη η Τουρκία είναι ένας από τους παίκτες και η παρουσία της διασφαλίζει ότι θα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διεθνή ΜΜΕ: ”Έρχονται εξελίξεις το καλοκαίρι” – Τι αναφέρουν Έλληνες Επιτελείς
«Στην περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου είναι ο ισχυρός παίκτης χωρίς παρουσία άλλων μεγάλων δυνάμεων και θεωρεί ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τις αντιλήψεις της για ισχυρή χώρα.»

Επιπλέον ο κ. Συρίγος απάντησε επίσης για το θέμα της οριοθέτησης και ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ και υπογράμμισε πως από το 1970 η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα.

Ο κ. Συρίγος εξήγησε πως η Τουρκία άρχισε να αποθρασύνεται όταν άρχισε να αποκτά οικονομική ισχύ. «Αυτό της έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσει ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις και σιγά σιγά πέρασε στο επόμενο βήμα που ήταν να παίζει τον ρόλο μιας χώρας που διαπραγματεύεται για σοβαρές διενέξεις».

Η Τουρκία, όπως εξήγησε άρχισε να επεμβαίνει σταδιακά με την πάροδο του χρόνο στα διάφορα πεδία των διενέξεων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εμφανίστηκε ο νεο-οθωμανισμός.

Ξεκάθαρα όσα είπε. Βέβαια δεν χρειάζεται φόβος, αλλά επαγρύπνηση, οι ΕΔ είναι πανέτοιμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »