Δυστυχώς τα μηνύματα που έρχονται από την Τουρκία για την χώρα μας είναι δυσοίωνα και αντικατοπτρίζουν την οργή που επικρατεί για την διεθνή απομόνωση της Άγκυρας, η οποία πιθανόν να επιδιώξει εκ νέου ένταση στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι είχαν αναφέρει προκλητικά πριν μερικές ημέρες, ότι η παρουσία ενός ελληνικού αντίστοιχου πλοίου στο νησί-στόχο της Άγκυρας, (Καστελόριζο), αποτελεί δήθεν κίνδυνο για την τουρκική επικράτεια.

Παράλογη απαίτηση που αποκρύβει βαθύτερα και ύποπτα σχέδια εκφοβισμού της Αθήνας, παρόμοια με αυτά που ίσχυαν εδώ και χρόνια στην Κύπρο, όπου οι Τούρκοι είχαν επιβάλει τρόπον τινά την μη συχνή ισχυρή ελληνική στρατιωτική παρουσία (κάτι που άλλαξε πλέον), ενώ μερικοί “ειδικοί” στην Αθήνα μας μιλούν για “αποφυγή” προκλήσεων με την Τουρκία.

Η Άγκυρα βρίσκεται σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση, κυρίως λόγω ΗΠΑ, Ελλάδος και τώρα λόγω άρνησης αποδοχής και του αραβικού κόσμου, που αποτελούσε το κατ’ εξοχήν αποκούμπι των Τούρκων.
Σε δράση η τουρκική προπαγάνδα η οποία κατηγορεί την Ελλάδα για “φωλιά” Γκιουλενιστών

Από χθες έχουμε την μηχανή προπαγάνδας της Τουρκίας σε πλήρη δράση.

“Η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες της FETÖ, ενώ ο Γκιουλέν διασπείρει τρομοκρατική προπαγάνδα στην Ελλάδα”, δηλώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας, συνεχίζοντας : “παρατηρείται ότι η Ελλάδα έχει γίνει καταφύγιο για τα μέλη της Τρομοκρατικής Οργάνωσης (FETÖ),που είναι πίσω από το πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.

Είναι μια σοβαρή εξέλιξη η μετάδοση βίντεο με μήνυμα του αρχηγού της FETÖ [Fetullah Gulen] που υλοποιεί προπαγάνδα στην Ελλάδα, η οποία δεν αφορά την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης.

Παρατηρείται ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μέλη της FETÖ. Τα μέλη της FETÖ μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα σε αυτήν τη χώρα, ενώ οι λεγόμενες ΜΚΟ που είναι συνδεδεμένες με την FETÖ μπορούν να διεξάγουν δραστηριότητες βοήθειας σε φυγάδες μέλη της FETÖ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Aksoy, αποκρύβοντας τις ΜΚΟ που “σπρώχνουν” μετανάστες στα ελληνικά νησιά βέβαια.

Ο ίδιος ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι Κούρδοι που ανήκουν στις οργανώσεις YPG / PKK καθώς και οι αριστεροί Τούρκοι της οργάνωσης DHKP-C συνεχίζουν επίσης τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα, κάτι που φυσικότατα είναι ψευδές και ανυπόστατο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκιουλέν έστειλε ένα μήνυμα σε διαδικτυακή διαφημιστική εκδήλωση στην Αθήνα για ένα βιβλίο γραμμένο για αυτόν. “Η Ελλάδα είναι αδερφή χώρα. Χάρη σε αυτήν την αδελφότητα, την θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση”, τόνισε ο Γκιουλέν.

Καλό το παραμύθι της Άγκυρας αλλά δεν υπάρχει “δράκος” για αυτούς δυστυχώς. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, και δίνει άσυλο σε όποιον πληρεί τα δικά της κριτήρια, ενώ δεν δέχεται παρεμβάσεις από καθεστώτα όπως το τουρκικό, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Η ουσία όμως σε αυτές τις κινήσεις των Τούρκων είναι ότι από την μεγάλη διεθνή απομόνωση και τις συνεχόμενες αρνήσεις Ισραηλινών, Αιγυπτίων κά, πιθανόν να ετοιμάζεται κάτι σε Αιγαίο-Έβρο το ερχόμενα διάστημα που ο καιρός θα είναι ακόμα πιο “αίθριος”, είτε με μετανάστες είτε άλλου είδους κόλπα, τα οποία πλέον δεν περνάνε στην ελληνική πλευρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »