Η οικονομία της Τουρκίας “βυθίζεται” – Τι θα γίνει με την αποπληρωμή των S-400
Ένα τρομερό παρασκήνιο εκτυλίσσεται ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα, σχετικά με την αποπληρωμή των ρωσικών πυραύλων S-400 και τις απίστευτες δικαιολογίες που ισχυρίζονται οι Τούρκοι, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, δεν τους θέτουν επίτηδες σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού η Τουρκία παρέλαβε από τη Ρωσία τέσσερις συστοιχίες ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, ξαφνικά βάζει προσκόμματα στην διαδικασία αποπληρωμή τους με διάφορες σαθρές δικαιολογίες.

Μετά τις επιθέσεις των φιλότουρκων τζιχαντιστών στον ρωσικό στρατό στη Συρία, τις κατηγορίες για εμπλοκή στην πολεμική σύγκρουση στη Λιβύη και στο Καραμπάχ, η Τουρκία ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να βοηθήσει την Ουκρανία να “ξαναπάρει” πίσω την Κριμαία από τη Ρωσία.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή αφού η Άγκυρα επιδιώκει να προκαλέσει στα ίσια πλέον την Μόσχα, ενώ αρνείται να πληρώσει για την αγορά των πυραυλικών συστημάτων S-400 στη ρωσική εταιρεία αφού η χώρα είναι σε διαδικασία ακόμα και πιθανού κραχ.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι παρά τις πρόσφατες δοκιμές των ρωσικών S-400, η ​​Άγκυρα αναβάλλει ενεργά την επιχειρησιακή λειτουργία αυτών των πυραύλων σε υπηρεσία, ενώ δεν έχουμε επίσημη παραλαβή τους… από τον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα δε με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, απαιτούνται επιπλέον έλεγχοι των ρωσικών συγκροτημάτων για να γίνουν αποδεκτοί οι πύραυλοι από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίαις, αφού είναι γνωστό ότι η Άγκυρα ευρίσκεται μπροστά σε οικονομικό κραχ, καθώς η λίρα έχει χάσει πολλαπλά την αξία της.

«Η Τουρκία είναι ένας απολύτως αναξιόπιστος σύμμαχος. Αυτό έχει ήδη κατανοηθεί στο Κρεμλίνο, που έκανε ένα ακόμη λάθος με την προμήθεια αυτού του τύπου των όπλων στην Άγκυρα.

Τουρκικές πηγές δήλωσαν μάλιστα ότι με τους πυραύλους S-400, η τουρκική πλευρά θα έχει την δυνατότητα και την ετοιμότητά της να εμποδίσει ακόμα και ρωσικά πολςμικά πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα, με αφορμή το θέμα της Κριμαίας», σημειώνει Ρώσος αμυντικός αναλυτής του Avia.pro.

Σύμφωνα με άρθρο μας, εδώ και δύο μήνες μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές ετοιμάζονται να “εξέλθουν”από την Τουρκία εάν δεν αποπληρωθεί το υπέρογκο χρέος των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τους χρωστά το τουρκικό δημόσιο.

ΟΙ Τούρκοι δεν χρωστάνε μόνο σε Αμερικανούς αλλά και στους Ρώσους τρελά χρήματα πλέον και δεν ξέρουν που να τα βρουν.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, 7 τουρκικές εταιρείες ενέργειας οφείλουν περίπου 2 δισ. δολάρια στην ρωσική εταιρεία ή Gazprom, για χρέος που αφορά περίοδο από το 2019.

Υψηλόβαθμο στέλεχος επιβεβαίωσε ότι «η Gazprom ζητάει να πληρωθεί από την Άγκυρα, αφού το χρέος είναι τεράστιο, αλλά απάντηση δεν έχει δοθεί. Οι Τούρκοι χρωστάνε τεράστια ποσά σε Ρώσους, Αμερικανούς, Γερμανούς ( εξοπλιστικά) και σίγουρα και αλλού, και παρόλα αυτά προκαλούν στην Α.Μεσόγειο και απειλούν όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »