Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα των ελληνοτουρκικών σύμφωνα με σύμμαχο του Ερντογάν-Εφιάλτες βλέπουν ήδη στην Άγκυρα
Οργή και πανικός διακατέχει την Άγκυρα, σύμφωνα με έναν εκ των πολιτικών συμμάχων του Τούρκου προέδρου, τον επικεφαλής του κόμματος ”Πατρίδα” Ν.Περιτσένκ.

Ο ίδιος δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν “καταλάβει” τον ελληνικό χώρο με την δημιουργία βάσεων και με μετακινήσεις δυνάμεων τους, που στοχεύουν την Τουρκία και στηρίζουν το σχέδιο “κράτος του Κουρδιστάν”, μαζί με το Ισραήλ.

“Η Κρήτη, η Νότια Κύπρος είναι εξοπλισμένες. Το βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ έχει αμερικανικές βάσεις. Πρέπει να εξετάσουμε στρατηγικά αυτήν την απειλή από ΗΠΑ-Ισραήλ”, δήλωσε ο Doğu Perinçek.

Ο ίδιος αξιολόγησε τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή για τον τουρκικό τύπο λέγοντας: «κοιτάξτε αυτόν τον χάρτη με τα μάτια σας ανοιχτά. Οι ΗΠΑ κατέλαβαν την Ελλάδα. Έχουμε αμερικανικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα…και από εκεί περνάμε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κρήτη, Νότια Κύπρος το ίδιο. Οι αμερικανικές βάσεις στοχοποιούν την Τουρκία. Ρίξτε μια ματιά σε άλλον χάρτη στην Βόρεια Συρία, Ιράκ και εκεί η Τουρκία περιβάλλεται από αμερικανικές βάσεις. ΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζουν το κράτος του Κουρδιστάν, στοχεύοντας την Τουρκία.

Πρέπει να εξετάσουμε στρατηγικά την απειλή ΗΠΑ-Ισραήλ. Αυτή η αντιπαράθεση δεν αφορά μόνο την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Στο κάδρο των απειλών είναι και η Ρωσία.

Ναι, παρόλα αυτά όμως μέσα σε όλα αυτά έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να αναγνωριστεί η ΤΔΒΚ. Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν χώρες που είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ. Στην πραγματικότητα, η Αμπχαζία έχει ήδη ανακοινώσει τη βούλησή της να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ. Υπάρχουν ασιατικές χώρες που θέλουν να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ.

Οι ΗΠΑ ενέτειναν επίσης τις απειλές τους εναντίον της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας. Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη σε αυτήν την κατάσταση λόγω των Τούρκων της Κριμαίας.

Οι ΗΠΑ επίσης χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πιόνι στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία στον Εύξεινο Πόντο. Βλέπουμε πολλές απειλές γύρω μας που απειλούν την ασφάλεια μας, αλλά παράλληλα βλέπουμε και μεγάλες ευκαιρίες. Είναι καιρός να αναδιαμορφώσουμε την στρατηγική και την πολιτική μας πλέον”, τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

”Οι ΗΠΑ έχουν παντού βάσεις στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί έχουν στείλει στρατό, οχήματα και μαχητικά. Ο στόχος είναι ένας, θέλουν να μας περικυκλώσουν!”, αναφέρουν πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι οι οποίοι ανησυχούν.

Η στάση της Ουάσιγκτον έναντι του Ερντογάν από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο έχει προκαλέσει πανικό στην κυριολεξία στην Άγκυρα για το τι μέλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα με δεδομένα τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα.

Η τουρκική πολιτική ελίτ έχει όμως μπροστά της, έναν ακόμη μεγαλύτερο εφιάλτη τον οποίο τρέμει στην κυριολεξία. Πρόκειται για την πιθανή επανάληψη της περιόδου 1918, όταν οι τότε σύμμαχοι είχαν αποφασίσει να την διαμελίσουν λόγω των νεο-Οθωμανικών ονειρώξεων της τότε τουρκικής ηγεσίας. Μήπως μας θυμίζει με το σήμερα κάτι αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »