Στο ”κόκκινο” η ένταση
Oι Τούρκοι μεθοδικά ”απλώνονται” σε πολλά μέτωπα, με σκοπό να διεκδικήσουν τα πάντα. Ξεκίνησαν με την Συρία, εν συνεχεία πήγαν στη Λιβύη, τις τελευταίες ημέρες βομβαρδίζουν το Β. Ιράκ, ενώ οι βλέψεις τους φθάνουν και στην Αρμενία.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πίσω από τη νέα σύγκρουση Αζέρων και Αρμενίων είναι η Τουρκία, με τον Ερντογάν να θέλει να ελέγχει άλλη μία περιοχή.

Φυσικά μέσα σε όλα αυτά τα σχέδια περιλαμβάνεται το Αιγαίο και η Κυπριακή ΑΟΖ. Μόνο που εκεί υπάρχει ο φόβος των παραχωρήσεων από την Ελληνική πλευρά, καθώς όπως φαίνεται ξεκίνησαν οι μυστικές διαπραγματεύσεις.

Πάντως σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία σχεδόν όλα ελέγχονται από τον Ρ. Τ. Ερντογάν, ξεδιπλώνουν το μανιφέστο της Τουρκίας μέσω πρώην στρατιωτικών!

Μας προειδοποιούν οι Αμερικανοί: “Η Τουρκία στοχοποιεί το σύμπλεγμα Καστελορίζου”
Τι αναφέρουν:
”Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την ικανότητα να πολεμούν σε πολλά μέτωπα. Εάν το Αζερμπαϊτζάν ζητήσει την στήριξη της Τουρκίας, τότε θα την δώσουμε! Η Αρμενία είναι μέσα στόχους μας.”

Η Άγκυρα στέλνει παντού ενισχύσεις. Αρχικά αναπτύξαμε περισσότερους από 11 χιλιάδες σε Συρία και Β. Ιράκ. Επίσης δηλώνουμε την παρουσία μας στη Λιβύη, ενώ πλέον σχεδιάζουμε και βάσεις στη χώρα αυτή.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο δεν είναι ανεξάρτητες από αυτήν τη διαδικασία. Σύντομα θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις, κάνουμε ασκήσεις και πρέπει όλοι να ξέρουν ότι «είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή»”, καταλήγει το άρθρο τουρκικού ΜΜΕ

Σε αυτό το σημείο θα κάνουμε τρεις παρατηρήσεις:

Α: Οι Τούρκοι δεν εμπλέκονται παντού, αλλά στέλνουν μισθοφόρους
Β: ΕΕ, Γερμανία, ΗΠΑ και Ρωσία τους αφήνουν να ”αλωνίζουν” και έτσι η Άγκυρα βρίσκει την ευκαιρία για προκλήσεις
Γ: Πρέπει να ξέρει η Τουρκία, ότι οι Ελληνικές ΕΔ είναι πανέτοιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή!
Την ίδια στιγμή πάντως είναι συγκλονιστικό το μήνυμα της γαλλικής Le Point, η οποία αναφέρει πως ”έρχεται πόλεμος στο κατώφλι μας”, με τον Ερντογάν να προκαλεί με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, να δημιουργεί εντάσεις στη Λιβύη, ενώ επιθυμεί και σύγκρουση στη Μεσόγειο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »