Παρανοϊκή στάση Τούρκων ειδικών προδικάζει νέα ένταση στην Α. Μεσόγειο
Παρανόησε εντελώς η ήδη διαταραγμένη διανοητικά τουρκική ελίτ και μέσω Τούρκου συμβούλου κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ ανάμεσα σε Αζέρους και Αρμενίους.

Ουσιαστικά ο Τούρκος σύμβουλος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, Δρ. Nebi Miş και μέλος της Σχολής ITU Δρ Μπαρς Ερτέμ, αναφέρει για δήθεν απρόκλητη επίθεση των Αρμενίων κατά των Αζέρων, με σκοπό να αποσπαστεί η προσοχή της Τουρκίας…από την Α.Μεσόγειο και την κόντρα με την Ελλάδα.

 

“Η Τουρκία, δεν παραιτείται των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο διατηρώντας όμως την πόρτα ανοιχτή για διάλογο και διπλωματία.

Η κρίση στην Μεσόγειο θάλασσα, όπως και σε κάθε περιοχή που δηλώνει η Τουρκία ως δική της, για να μετατραπεί σε ήττα, πρέπει η άλλη πλευρά να είναι πολύ πιο ισχυρή από τα δικαιώματα του Προέδρου Ερντογάν στην Γαλάζια Πατρίδα.

Η Τουρκία για αυτόν τον λόγο είχε αναγγείλει μάλιστα και NAVTEX για την διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ενώ αυτές οι εξελίξεις ελάμβαναν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, η Αρμενία, σε συνεργασία με την τρομοκρατική οργάνωση του PKK, επιτέθηκε στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν.

Σκοπός αυτής της επίθεσης ήταν να αποσπαστεί η προσοχή της Τουρκίας από την ανατολική Μεσόγειο και την Λιβύη”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Εφιστώντας την προσοχή στην μακροχρόνια διένεξη στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ ο ίδιος τόνισε ότι η Αρμενία επιτέθηκε κατά του Αζερμπαϊτζάν και όχι το αντίθετο, κάτι που δεν είναι αλήθεια φυσικά.

“Η Αρμενία κινήθηκε εναντίον του Αζερμπαϊτζάν και αυτό δεν είναι σύμπτωση. Μπορεί να προσπαθούν να διαταράξουν την προσοχή της Άγκυρας από την ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη. Όποτε υπάρχει ανταγωνισμός και με την Ρωσία, τότε το πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εμφανίζεται ξανά, αλλά αυτή τη φορά το Αζερμπαϊτζάν φέρεται επίσης αποφασισμένο.

Η Τουρκία διαθέτει μια πολύ πιο ισχυρή αποτρεπτική δύναμη από την Ελλάδα. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να παραβιάζει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας ούτε με συμφωνίες, ούτε με οτιδήποτε άλλο.

Το Αιγαίο (Θάλασσα των Νήσων) και η Ανατολική Μεσόγειος συνδέονται στενά με την ασφάλειά μας. Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια με όπλα τελευταίας τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετήσουμε τους αντι-πλοϊκούς πυραύλους “Atmaca” με εμβέλεια διακόσια χιλιομέτρων στις ακτές μας και αυτό θα είναι τρομερό αποτρεπτικό μέτρο.

Επιπλέον, το ναυτικό της Τουρκίας θα έχει μια πολύ ισχυρή δύναμη πυραύλων στην διάθεση του και έτσι θα είμαστε πιο αποτρεπτικοί από ότι πριν.

Πάντως είναι μεγάλη επιτυχία που ο Χάρτης της Σεβίλλης δεν αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ και τώρα η λύση βρίσκεται στο τραπέζι”, κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η παρανοϊκή προσέγγιση Τούρκων υποτίθεται μορφωμένων συμβούλων, στρατηγών, Ναυάρχων κά ειδικών, δείχνει το μέγεθος του νεο-Οθωμανικού προβλήματος που έχει η σημερινή τουρκική κυβέρνηση.

ΟΙ Τούρκοι θέλουν κάτι που δεν τους ανήκει με καμία σύμβαση, συνθήκη ή οτιδήποτε άλλο, ενώ απειλούν με στρατιωτικά μέσα για να το κάνουν δικό τους, νομίζοντας ότι η Ελλάδα θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια.

Ο εμβολισμός της τουρκικής Φρεγάτας πριν δύο μήνες ήταν ένα μόνο επεισόδιο από αυτά που θα βλέπαμε, αν οι Τούρκοι επιχειρούσαν υποθετικά να προκαλέσουν με παρόμοιο με τους Αζέρους τρόπο στο Αιγαίο και αυτό η τουρκική ελίτ το γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »