Το ένζυμο που… ανοίγει την πόρτα στον ιό Οι άνδρες έχουν στο αίμα τους υψηλότερα επίπεδα του ενζύμου ACE2, που βοηθάει τον κοροναϊό SARS-CoV-2 να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, όπως προκύπτει από μία μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα σε χιλιάδες ασθενείς, ορισμένοι εκ των οποίων και στην Ελλάδα. Η διαπίστωση πιθανώς εξηγεί γιατί σε όλον τον κόσμο πολλοί περισσότεροι άνδρες από ό,τι γυναίκες αρρωσταίνουν σοβαρά από την Covid-19 και πεθαίνουν από αυτήν τη νόσο. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή καρδιολογίας Άντριαν Βόορς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Γκρόνιγκεν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «European Heart Journal» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, ανέλυσαν δείγματα από δύο ομάδες ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια σε 11 χώρες. Η πρώτη ομάδα περιλάμβανε 1.485 άνδρες και 537 γυναίκες, ενώ η δεύτερη 1.123 άνδρες και 575 γυναίκες. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 69 για τους άνδρες και 75 για τις γυναίκες στην πρώτη ομάδα και 74 και 76, αντίστοιχα, στη δεύτερη. Στη μελέτη συμμετείχε ο καθηγητής Γεράσιμος Φιλιππάτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (υπεύθυνος της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν») και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κύπρου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Υγεία 10.05.2020 – 22:450 Κορονοϊός: Βασικές οδηγίες για την χρήση του κλιματιστικού Η έρευνα δείχνει ότι οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που παίρνουν φάρμακα αναστολείς ή ανταγωνιστές του ACE2 (μετατρεπτικού ενζύμου αγγειοτενσίνης τύπου 2), δεν έχουν υψηλότερα επίπεδα ACE2 στο αίμα τους, άρα δεν κινδυνεύουν περισσότερο από τον κοροναϊό. «Τα ευρήματά μας δεν υποστηρίζουν τη διακοπή της χορήγησης αυτών των φαρμάκων στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που εμφανίζουν και Covid-19, όπως είχε προταθεί από προηγούμενες αναφορές», δήλωσε ο δρ Βόορς όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο υποδοχέας ACE2, που βρίσκεται στην επιφάνεια των ανθρωπίνων κυττάρων, προσδένεται στο κοροναϊό και του επιτρέπει να εισδύσει και να τα μολύνει. Υψηλά επίπεδα ACE2 υπάρχουν στους πνεύμονες και πιστεύεται ότι παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επιδείνωση της Covid-19. Η νέα έρευνα μελέτησε τα επίπεδα ACE2 μόνο στο πλάσμα αίματος και όχι σε ιστούς όπως των πνευμόνων. Επίσης, τα συμπεράσματά της περιορίζονται μόνο στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και όχι γενικότερα σε όλους τους ασθενείς με Covid-19.

BySfairika.gr

Μάι 11, 2020

Δείτε εικόνες

 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη. Οι μάχες είναι σφοδρές, ενώ πριν λίγο είχαμε απάντηση από τον εκπρόσωπο του LNA στην Τουρκία. 

Ο Αλ Μισμάρι δήλωσε τα εξής: ”Θα εξοντώσουμε τους Τούρκους, θα διαλύσουμε το σχέδιο του Ερντογάν στην Λιβύη.” 

Οι δηλώσεις της Άγκυρας πριν λίγο δεν έγιναν τυχαία, καθώς βλέπουν να έρχεται η απόλυτη συντριβή. Ήδη μαχητές του GNA και Σύριοι τζιχαντιστές εγκταλείπουν τις θέσεις τους, υποχωρώντας από πόλεις, καθώς οι δυνάμεις του Χαφτάρ προελαύνουν.  

Οι φωτογραφίες που σας δείχνουμε παρακάτω είναι ενδεικτικές. 

Την ίδια στιγμή, ένα ντοκουμέντο βγήκε στη δημοσιότητα πριν λίγο, καθώς ο αρχηγός του ”FSA”, σύμφωνα πάντα με τις δυνάμεις του Χαφτάρ, σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στην Τρίπολη. 

Kίνηση-ματ από το Παρίσι – Έστειλε φρεγάτες ανοιχτά της Λιβύης – Γαλλικά ΜΜΕ: ”Ελληνικά μαχητικά λόκαραν τους Τούρκους”

Μάλιστα όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, στην ταυτότητά του, υπάρχει η τουρκική σημαία. Πρόκειται για ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο, που δείχνει περίτρανα και με επίσημο τρόπο, ότι η Άγκυρα όχι μόνο στέλνει μισθοφόρους στην Λιβύη, αλλά τους δίνει και υπηκοότητα.  

«Αν οι [διπλωματικές] αποστολές και τα συμφέροντά μας στη Λιβύη τεθούν στο στόχαστρο, θα θεωρήσουμε τις δυνάμεις του Χάφταρ νόμιμους στόχους», αναφέρει σε μια ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο μέμφεται επίσης τα Ηνωμένα Έθνη επειδή δεν ανέλαβαν δράση απέναντι στις επιθέσεις του Χάφταρ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »