Nέα ”μαχαιριά”
Τα τέσσερα υποβρύχια Type 214, γνωστά κι ως «κλάσης Παπανικολής», που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) συν τα δυο εκσυγχρονισμένα, Ωκεανός και Πιπίνος, αποτελούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Τα τέσσερα «κλάσης Παπανικολής», είναι τα πιο σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια στον κόσμο και τα καλύτερα που διαθέτει ναυτική δύναμη στο ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα μας, με την Γερμανία όμως να το δίνει και στην Τουρκία!

Γιατί τα αναφέρουμε αυτά; Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χ.Μάας, διαβεβαίωσε την Τουρκία ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στους όποιους περιορισμούς εξαγωγής όπλων προς την Άγκυρα, ότι έχει σχέση με το ναυτικό της! Δηλαδή τα υποβρύχια που τις “χτίζουν” οι Γερμανοί! Πρόκειται για 6 υποβρύχια όμοια με τα ελληνικά 214.

Όπως γράφει η Daily Sabah, o Μάας, δήλωσε ότι οι παραδόσεις όπλων που έχουν σχέση με το ναυτικό της Τουρκίας δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Η Γερμανία έχει επανειλημμένα ανακοινώσει ότι περιορίζει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία,μετά από την επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Ωστόσο τα 6 υποβρύχια που θα ακυρώσουν το ελληνικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο δεν τ΄ αγγίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »