Την ίδια στιγμή ο κορωνοϊός θερίζει τους στρατιώτες μετά τον συνωστισμό 25.000 στην αμερικανική πρωτεύουσα
Απίστευτη η συμπεριφορά των Δημοκρατικών απέναντι στους άνδρες και γυναίκες της Εθνικής Φρουράς που κατά χιλιάδες κλήθηκαν για να τους προστατέψουν όπως έλεγαν στην διάρκεια της ορκωμοσίας του Τ.Μπάιντεν και το “ευχαριστώ” είναι να τους “γεμίσουν” κορωνοϊό και να τους βάζουν να κοιμούνται σε γκαράζ!

Περίπου 100-200 μέλη της Εθνοφρουράς που είχαν αναπτυχθεί στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, έχουν βρεθεί θετικά στην Covid-19, σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. Αν σκεφτούμε ότι περισσότεροι από 25.000 Εθνοφρουροί αναπτύχθηκαν στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες θα δούμε εκτόξευση των κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, η απόφαση να μετατραπεί ένα υπόγειο πάρκινγκ σε κοιτώνα για τους στρατιωτικούς της Εθνοφρουράς, που προστάτευαν το αμερικανικό Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον, προκάλεσε αγανάκτηση το βράδυ της Πέμπτης, αναγκάζοντας τις αρχές σε στροφή 180 μοιρών!

Ένα μέρος των 25.000 στρατιωτών, που είχαν αναπτυχθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια κατά την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, προχθές, μετά την επίθεση εναντίον του κτιρίου από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ την 6η Ιανουαρίου, είχε τη συνήθεια να ξεκουράζεται στους διαδρόμους του Κογκρέσου, στο πάτωμα ή σε κρεβάτια εκστρατείας.

Όμως, το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την τελετή και την επανέναρξη των κοινοβουλευτικών εργασιών, οι στρατιώτες εγκαταστάθηκαν σε έναν κοντινό υπόγειο χώρο στάθμευσης αλλά κανείς δεν αναφέρει ποιος έδωσε την εντολή, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν αποφάσεις κατόπιν προτροπής των Δημοκρατικών χωρίς ακόμα να έχουν επιβεβαιωθεί.(σσ τους χαλούσαν την εικόνα τώρα)

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα με στρατιώτες να κάθονται κάτω και με την πλάτη σε τσιμεντένιες κολόνες, με περιορισμένη πρόσβαση σε τουαλέτες ή ηλεκτρικές πρίζες, προκάλεσαν την οργή των κοινοβουλευτικών και των δύο κομμάτων.

Αυτή η απόφαση «ήταν ειλικρινά απαράδεκτη», δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

«Είπα σε εκείνους που ασχολούνται με την ασφάλεια του Καπιτωλίου ότι αυτό δεν μπορεί ποτέ να επαναληφθεί και υποσχέθηκα σε κάθε μέλος της Εθνοφρουράς ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά», επισήμανε.

«Συνιστά προσβολή σε όλες τις μονάδες της Εθνοφρουράς που ακολουθούν εντολές και περιπολούν μέσα στο κρύο και τη βροχή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Προστάτευσαν το Καπιτώλιό μας όταν τους είχαμε τη μεγαλύτερη ανάγκη», έγραψε σε tweet ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπρένταν Μπόιλ.

Αυτή η κατάσταση «είναι αδιανόητη και επικίνδυνη», εκτιμά από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τιμ Σκοτ, ενώ η Δημοκρατική γερουσιάστρια Τάμι Ντάκγουορθ, πρώην μέλος της Εθνοφρουράς, προσέφερε το γραφείο της στους στρατιωτικούς.
Λίγες ώρες αργότερα, οι στρατιωτικοί επέστρεψαν στο εσωτερικό του Καπιτωλίου.

Σύμφωνα με τον Σούμερ, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος πήρε την απόφαση για απομάκρυνση των στρατιωτικών. Αξιωματικοί της Εθνοφρουράς ανέφεραν πως προήλθε από την αστυνομία του Καπιτωλίου. Ωστόσο, η αστυνομία του Καπιτωλίου το διαψεύδει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »