Επιτέλους η Ελλάδα θέτει κίνητρα για τη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που ήδη έχει γίνει εδώ και χρόνια, σχεδόν στο σύνολό των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στο Γκάζι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση, ενώ μετά “ξεναγήθηκε” από στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπήρχαν στην Τεχνόπολις.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γράφεται στην ιστορία και ως μια ιδιαίτερα σημαντική για το αυτοκίνητο στη χώρα μας, αφού επιτέλους η Ελλάδα θέτει κίνητρα για τη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που ήδη έχει γίνει εδώ και χρόνια, σχεδόν στο σύνολό των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Γκάζι λοιπόν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση, ενώ μετά “ξεναγήθηκε” από στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπήρχαν στην Τεχνόπολις.

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα κίνητρα στην ηλεκτροκίνηση
Όταν έφτασε μπροστά από το ηλεκτρικό 208, κοντοστάθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά “αυτό το ξέρω καλά αφού το οδηγώ συχνά…”. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, λίγο πριν την εκλογή του πριν από ένα χρόνο και κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του newsauto, είχε αποκαλύψει πως ήθελε να οδηγεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ζήτησε πληροφορίες για αυτά.

Η αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 340 km
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το newsauto, επέλεξε λοιπόν, το Peugeot e-208, την ηλεκτρική δηλαδή εκδοχή του μικρού γαλλικού μοντέλου, παραλαμβάνοντας μάλιστα το πρώτο που εισήχθη στη χώρα μας από την Ελληνική αντιπροσωπεία. Πρόκειται για ένα μοδάτο και ποιοτικό, αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh. Η αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 340 km (κύκλος μέτρησης WLTP) και η μέση κατανάλωση είναι 16,9 kWh/100 km. Η τιμή του είναι στα 29.900 ευρώ και με τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν αλλά και με απόσυρση παλιού πέφτει στα 22.338 ευρώ!

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Πέμπτης είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δυνατότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας και στην ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της χώρας μας μέσω της τεχνολογίας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παροχή πιστοποίησης από μία εταιρεία του διαμετρήματος της Google προσδίδει πρόσθετη αξία και αναγνώριση.

Μητσοτάκης

Ο κ. Brittin απάντησε ότι η Google ασχολείται εκτενώς με την ψηφιακή κατάρτιση, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας εκπαίδευσε 5.000 ανθρώπους από τον τουριστικό κλάδο της χώρας σε ψηφιακές δεξιότητες. Τονίστηκε παράλληλα, από αμφότερες τις πλευρές, η σημασία ανάπτυξης τόσο εργασιακών δεξιοτήτων όσο και επιχειρηματικών προσόντων. Στο μέτωπο του πολιτισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι, πέραν της δημιουργίας ενός ψηφιακού αποθετηρίου, η Ελλάδα αναζητά τρόπους προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες του πώς μπορεί κάποιος να επισκεφθεί ή να απολαύσει τα μοναδικά έργα και μνημεία που προσφέρει η χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν επίσης οι υπόλοιποι στρατηγικοί άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού όσον αφορά την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών, με κύριο μέλημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την απλοποίηση των συναλλαγών τους με το Δημόσιο. Με την ευκαιρία της τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος της Google για την Ευρώπη συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις αποτελεσματικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »