Οι Γάλλοι ήταν ανέκαθεν μια ευαίσθητη κοινωνία, αλλά αυτό που γίνεται στο Παρίσι δεν έχει προηγούμενο. Διότι ο Μακρόν αύξησε το όριο συνταξιοδότησης δίχως την έγκριση της Βουλής-γράφει η Μαρία Δεναξά στο Twitter για όσα συνέβησαν χθες βράδι στους φλεγόμενους δρόμους του Παρισιού.

Αφορά όμως μόνο το Παρίσι και τη Γαλλία;

Οι στρατικοποιημένες ομάδες της αστυνομίας άρχισαν να χτυπάνε στο ψαχνό για να διαλύσουν τη μεγάλη κινητοποίηση στο Παρίσι. Αξιοσημείωτο είναι πως στις διαδηλώσεις εκτός απο μεσήλικες και ηλικιωμένους, πρωτοστατούν κυρίως νέοι 20-25 ετών αλλά και μαθητές λυκείου

Το σύστημα Μακρόν απαγόρεψε απόψε τις διαδηλώσεις στο Παρίσι, με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμου να έχει κατέβει στους δρόμους και να γίνεται ένα.

Κι ο Μακρόν άφαντος => 🇫🇷Το Παρίσι απόψε φλέγεται, όποια κι αν είναι η γειτονιά και παρά τις απαγορεύσεις. Η κατάσταση έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο και είναι μη αναστρέψιμη.

Η Γαλλία βρίσκεται στους δρόμους.

Ο Edward Dowd (γνώριμος των αναγνωστών του Κουρδιστού Πορτοκαλιού) με μια χούφτα λέξεις, αναδεικνύει το πρόβλημα του παγκοσμίου χρέους>
Το κοινωνικό συμβόλαιο έχει σπάσει, απλώς το 99% των ανθρώπων δεν το γνωρίζουν ακόμα. Δεν υπάρχει τρόπος να πληρωθούν όλες οι συντάξεις και τα δικαιώματα. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα χρέους. Το GFC του 2009 δεν έλυσε τίποτα. Όλα πέφτουν στα πόδια των κεντρικών τραπεζιτών και των πολιτικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »