Έστειλε ηχηρό μήνυμα η Ελλάδα
ΗΕλλάδα πριν λίγα 24ωρα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την άσκηση που πραγματοποίησαν σε μία περιοχή που έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Τούρκοι έδωσαν ηχηρή απάντηση στην Άγκυρα καθώς όλες οι βολές ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη βύθιση του στόχου.

Η συγκεκριμένη άσκηση, που ανέδειξε πρώτο το Πενταπόσταγμα και που διεξήχθη υπό το βλέμμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών ΓΕΝ, Στόλου και ΓΕΑ, θεωρείται υψίστης σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που επιβεβαιώνει και το έντονο στοιχείο της διακλαδικότητας, αφού σχεδόν σε όλα τα επιχειρησιακά σενάρια έλαβε μέρος και η Πολεμική Αεροπορία.

Στα διάφορα επιχειρησιακά σενάρια που εκτελέστηκαν στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών και ταχέων σκαφών, πλοία επιτήρησης, τα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214, ελικόπτερα της διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αμερικανικό ΜΜΕ: Θα εξοπλιστούν με πυραύλους κρουζ οι νέες κορβέτες του ΠΝ;
Αυτή είναι η διαφορά μας με την Άγκυρα, εμείς κάνουμε κινήσεις ουσίας και όχι απλά εντυπωσιασμού. Οι Τούρκοι ”απαντάνε” απλά με NAVTEX, με ελληνικά ΜΜΕ να ”τσιμπάνε” και να παίζουν την προπαγάνδα της Άγκυρας.

Πήραν ”γερό” μάθημα οι Τούρκοι
Από την πρώτη στιγμή το Τουρκικό ναυτικό είχε στείλει στην περιοχή που έλαβε χώρα η ελληνική άσκηση, τη φρεγάτα ‘’ΟRUC REIS’’ τύπου ΜΕΚΟ για να παρακολουθεί τις κινήσεις του Ελληνικού Στόλου και να δίνει συνεχώς εικόνα στο Τουρκικό επιτελείο.

Ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή πετούσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου ‘’CN-235’’ με στόχο να ‘’διαβάζει’’ κάθε ενέργεια των Ελληνικών υποβρυχίων ενώ η Τουρκική αεροπορία απογείωσε και UAV. Ο εκνευρισμός των γειτόνων κορυφώθηκε όταν διαπίστωσαν ότι το Ελληνικό επιτελείο έκανε πράξη την προαναγγελία για καταιγισμό πυρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »