Μπορούν ακόμα και να συλλάβουν τους δικαστές του διεθνούς δικαστηρίου, εάν αγγίξουν Αμερικανούς πολίτες!

Μεγάλη συζήτηση έγινε από το ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η είδηση κυριάρχησε στην επικαιρότητα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο ένταλμα δεν έχει καμία ισχύ για Ρώσους πολίτες, άρα και για τον πρόεδρο. Όπως ακριβώς δεν θα είχε καμία ισχύει για οποιονδήποτε Αμερικανό πολίτη!

Τυπικά θα υπήρχε κίνδυνος για τον Ρώσο πρόεδρο, εάν επισκεπτόταν κάποια χώρα η οποία είχε αναγνωρίσει την δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν φαίνεται να είναι πιθανό στο εγγύς μέλλον.

Το εντυπωσιακό όμως, που δεν το γνωρίζει η πλειοψηφία όλων αυτών που κάλυψαν με ενθουσιασμό την είδηση για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν, είναι ότι εάν ένας αμερικανός πολίτης συλληφθεί μετά από ένταλμα του ΔΠΔ, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ασκήσουν ακόμα και βία για να τον απελευθερώσουν! Ενδέχεται μάλιστα να προβούν και στην σύλληψη των δικαστών!

Αυτό συμβαίνει διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ). Ο νόμος εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να χρησιμοποιήσει “όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέσα για να επιφέρει την απελευθέρωση οποιουδήποτε προσωπικού των ΗΠΑ ή των συμμάχων που κρατείται ή φυλακίζεται από, για λογαριασμό ή κατόπιν αιτήματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου”. Αυτή η εξουσιοδότηση οδήγησε στο να ονομαστεί η συγκεκριμένη πράξη στην καθομιλουμένη «The Hague Invasion Act», καθώς η πράξη επιτρέπει στον Πρόεδρο να διατάξει στρατιωτική δράση των ΗΠΑ, όπως εισβολή στη Χάγη, όπου βρίσκεται το ΔΠΔ, για να προστατεύσει Αμερικανούς αξιωματούχους και στρατιωτικό προσωπικό από δίωξη ή διάσωσή τους από την κράτηση!

Μιλάμε για μία κρίση παγκόσμιας υποκρισίας και προπαγάνδας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »