Είχε βγάλει συνταγματικά και τα Μνημόνια
Το ΣτΕ το οποίο είχε μέχρι προσφάτως πρόεδρο της εκλεκτή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «νομιμοποίησε» τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, καθώς απέρριψε τέσσερις αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς το ΣτΕ προ λίγων ετών βγάλει συνταγματικά τα Μνημόνια που φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν τους Έλληνες.

Η απόφαση πάρθηκε από το Γ’ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ υπό την προεδρία της αντιπροέδρου Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου.

Το επόμενο διάστημα, το Τμήμα του ΣτΕ αναμένεται να εξετάσει αν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής ή όχι.

Οι τέσσερις προσωρινές διαταγές αφορούν 115 συνολικά προσφεύγοντες.

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί στην Ολομέλεια ΣτΕ ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ, δηλαδή έκδοση προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης για υποχρεωτικότητα.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη ήταν η απόφαση του Συμβουλίου και στην αίτηση πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, για τους οποίους ίσχυσε αρχικά το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σε εκείνη την περίπτωση, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε το σχετικό αίτημα για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Και φυσικά είμαστε βέβαιοι πως παρόμοιες θα είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ και για μελλοντικές πιθανές επεκτάσεις του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Εκπνέει η προθεσμία για τον εμβολιασμό υγειονομικών

Σημειώνεται πως οι υγειονομικοί έχουν προθεσμία έως την 1η Σεπτεμβρίου ώστε να εμβολιαστούν, αλλιώς θα τεθούν σε αναστολή εργασίας.

«Βρισκόμαστε δύο ημέρες πριν την αναστολή των καθηκόντων των υγειονομικών. Καλώ τους συναδέλφους μου να πάνε να εμβολιαστούν» είπε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι φοβισμένοι, δεν είναι αρνητές των εμβολίων» σημείωσε στο Mega και μίλησε για τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις αναστολές.

«Θα συρρικνωθούν κλινικές και θα ανασταλούν χειρουργεία, το οποίο θα επηρεάσει ασθενείς non COVID» ανέφερε και ενημέρωσε πως μεγάλα προβλήματα θα υπάρξουν στα νοσοκομεία Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν 8.000 με 10.000 υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Και στην Αττική, όμως, θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς μόνο στο Σωτηρία είναι 250 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »