”Πάγωσαν” με το Kemal Reis οι Τούρκοι
ΗΤουρκία συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες της με το Oruc Reis και τη συνοδεία του να κινείται στα όρια της παράνομης τουρκικής navtex.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha διακρίνεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο και σε κοντινή απόσταση ένα ακόμα τουρκικό πλοίο υποστήριξης. Στο βάθος διακρίνονται και τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν.

Αξίζει αν σημειωθεί πως πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού έχουν γίνει «σκιά» του τουρκικού ερευνητικού σκάφους και του στολίσκου που το συνοδεύει.


«Πάγωσαν» με το Kemal Reis οι Τούρκοι
Σε σχέση με το νεότερο πλοίο που συνόδευε μέχρι πρότινος το Oruc Reis το Kemal Reis – αυτό πάνω στο οποίο «ακούμπησε» η Φρεγάτα «Λήμνος» – η φωτογραφία που έφερε στο φως το Newpost αποκαλύπτει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη. Όπως μετέδωσε ο ALPHA μετά το περιστατικό οι Τούρκοι «πάγωσαν» και αναζητούσαν τρόπο να διαχειριστούν επικοινωνιακά το συμβάν. Μάλιστα, χρησιμοποίησαν «μπαλώματα» για να μη φαίνεται η τρύπα που προκλήθηκε στο σκάφος.

Δορυφορική εικόνα από το Oruc Reis

Δορυφορική Φωτογραφία αποτυπώνει την κατάσταση στην Θαλάσσια περιοχή της παράνομης Τουρκικής Νavtex”.

Πρόκειται για φωτογραφία από δορυφόρο που ανήκει σε Ισραηλινή εταιρία και δείχνει το Ορουτς Ρέις μαζί με την συνοδεία του συγκεκριμένα φαίνεται του τουρκικό ερευνητικό που έχει απλωμένα καλώδια να συνοδεύεται από 2 ρυμουλκά αλλά και 3 φρεγάτες κλάσης Μπαρμπαρός, 2 κορβέτες Burak και 2 φρεγάτες G-CLASS που ανήκουν στο τουρκικό ναυτικό.

Οι «άγνωστες» αερομαχίες με τους Τούρκους όσο πλέει το Οruc Reis
Από τις 10 Αυγούστου που η Τουρκία εξέδωσε την παράνομη NAVTEX κι έβγαλε το Ορούτς Ρέις και την συνοδεία του από βοηθητικά και πολεμικά πλοία να περιπλανιούνται στην Μεσόγειο, εκτυλίσσεται ένας «άγνωστος πόλεμος» από αέρος.

Το «άγνωστος» αποτελεί στην ουσία ότι δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στα δεδομένα, αφού η προσοχή ήταν στραμμένη περισσότερο στο Oruc Reis και όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες 10 ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χθες, Τετάρτη, σημειώθηκαν συνολικά 29 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, οι 22 εκ των οποίων από 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας – κατασκοπευτικά CN235 που μαζί με δύο τουρκικά ελικόπτερα επιχειρούσαν νοτιοανατολικά της Ρόδου να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια… ανεπιτυχώς!

Συνολικά, από τις 10 Αυγούστου μέχρι και χθες, καταγράφηκαν 245 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και κατά την διάρκεια των αναχαιτίσεων τα ελληνικά μαχητικά προχώρησαν σε 14 εμπλοκές.

Ωστόσο, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι δειλά δειλά οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να βγάζουν και τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τύπου Bayraktar για έρευνες, νοτιοανατολικά της Ρόδου. Η πρώτη καταγραφή έγινε για 1 ώρα στις 16 κι η δεύτερη στις 17 Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »