Το Realclearpolitics εδώ και λίγες ώρες έχει βγάλει την Πενσυλβάνια από τις Πολιτείες που θεωρούνταν πως έχουν κερδηθεί από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Έτσι τον επαναφέρει στους 259 εκλέκτορες και συνεπώς δεν τον θεωρεί προς ώρας ως τον εκλεγμένο επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για ποιο λόγο η γνωστή πολιτική αμερικανική ιστοσελίδα επέλεξε να προβεί σε τέτοια ενέργεια αλλά για να το κάνει υπάρχει σίγουρα σοβαρός λόγος.

Έχει διαταχθεί έρευνα για νοθεία από τον Αμερικανό Γενικό Εισαγγελέα William Barr αλλά αυτό από μόνο του δεν θα αρκούσε για μια τέτοια «παράτολμη» ενέργεια.

Ίσως η ιστοσελίδα να διαθέτει πληροφορίες πως εν τέλει υπάρχουν στέρεες αποδείξεις για το τι συνέβη σε αυτή την Πολιτεία και πιθανότατα και σε άλλες Πολιτείες.

Ίσως κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στην Ελλάδα και να δηλώσουν απροκάλυπτα «πίστη και θαυμασμό» σε μια «νέα αμερικανική διοίκηση».

Σημειώνεται πως και την «εκλογή» Μπάιντεν την έχουν ανακοινώσει τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα όμως των εκλογών θα επικυρωθεί εν τέλει μονάχα στις 14 Δεκεμβρίου από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει ή ανανεώνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Όσο για το Κολέγιο των Εκλεκτόρων μένει να φανεί ποια θα είναι εν τέλει η τελική του σύνθεση.

«Κυριακή κοντή γιορτή»…
Αξίζει να σημειώσουμε πως

Στην Γερυοσία οι Δημοκρατικοί δεν πήραν την πλειοψηφία αλλά αν πάρουν την Πενσυλβάνια είναι πιθανό να την κατακτήσουν συνεπώς οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κάθε λόγο να συσπειρωθούν γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Democrats 48*(+1) Republicans 49(-1)

Σε ότι αφορά την Βουλή των Αντιπροσώπων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Democrats 215(-4) Republicans 200(+5)

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι αύξησαν και τους δικούς τους Κυβερνήτες στις Πολιτείες.

 

\
2020 GOVERNORS Democrats 23(-1) Republicans 27(+1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »