Δείτε βίντεο.

Οι Ελληνικές Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, παρά την απόσυρση των μεταναστών. 

Η άμεση κινητοποίηση αλλά και ενίσχυση των δυνάμεων στην παρέμβρια περιοχή ακύρωσε το πλεονέκτημα αιφνιδιασμού από την Τουρκική πλευρά. Οι εντολές ήταν ξεκαθαρισμένες για αποφασιστική αντίδραση στην προάσπιση Εθνικού εδάφους με ανάλογη κλιμάκωση και στόχο να μην περάσει κανένας στον Έβρο. 

Στο Έβρο τίποτα δεν τελείωσε ξεκαθαρίζουν οι επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ όπως και η πολιτική ηγεσία. Απλά η Άγκυρα πήρε το πρώτο ηχηρό μήνυμα ότι όλα έχουν όρια και η διάθεση για συνεννόηση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Ο Έβρος επίσης δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι οι ‘’κόκκινες γραμμές’’ όταν μπαίνουν πρέπει και να υποστηρίζονται και η ηγεσία οφείλει να εμπιστεύεται τα στελέχη της, ειδικά τους ‘’ανθρώπους’’ της πρώτης γραμμής.  

Αυτά τα τεθωρακισμένα θηρία στέλνουν στον Έβρο

Έκανε την εμφάνισή του το πρώτο όχημα  

Ο πρώτος τυφώνας από τα κατασχεμένα οχήματα που εντάχθηκαν στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασε στον Έβρο. Το όχημα θα ενταχθεί άμεσα στις δυνάμεις που περιπολούν στα σύνορα.

Το συγκεκριμένο όχημα ανήκει σε ομάδα οχημάτων που που είχαν κατασχεθεί σε ομάδα οχημάτων το 2015 τα οποία μεταφερόταν με πλοίο παρά το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Συνολικά πέντε τέτοια οχήματα συντηρούνται σε εγκατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας και αναμένεται κάποια από αυτά να ενισχύσουν επιπλέον τη φύλαξη του Έβρου. Το πρώτο βρίσκεται ήδη στην περιοχή, όπως αναφέρει το thrakinea.gr 

Τα χαρακτηριστικά του τεθωρακισμένου το καθιστούν ως πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ελληνικών δυνάμεων. Tο όχημα MRAP Τyphoon GSS-300 έχει μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 εξοπλισμένους στρατιώτες. 

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές: ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ πάνε στην περιοχή – ”Στραπάτσο” για Ερντογάν

Όσον αφορά το επίπεδο προστασίας που προσφέρει, η θωράκιση του οχήματος είναι ικανή να αντέξει χτυπήματα από όλμους, χειροβομβίδες, βολές από 50άρι πυροβόλο, εκτοξευτήρες ρουκετών και νάρκες. Η θωράκιση είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3.


Την κίνηση του τετράτροχου άρματος αναλαμβάνει ένας V8 πετρελαιοκινητήρας 11.760 κ.εκ., που αποδίδει 300 ίππους στις 2.200 σ.α.λ. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο στέλνει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς, με την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 100 χλμ./ώρα και το ρεζερβουάρ των 250 λίτρων εξασφαλίζει αυτονομία που μπορεί να φτάσει στα 1.000 χλμ.

 Δείτε βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »