Περίεργη (και μάταιη) ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι Τούρκοι πετούν στο Αιγαίο, με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και αεροσκάφος CN-235, με επιμονή προσπαθώντας “κάτι” να εντοπίσουν στο Αιγαίο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι “ψάχνουν” ακόμη να βρουν, με ανεπιτυχή αποτελέσματα τους ”φονιάδες” του Αιγαίου, τα ελληνικά υποβρύχια, τα οποία κάνουν δύσκολη την ζωή των Τούρκων.

Το να εντοπιστεί όμως ο υπερσύγχρονος υποβρύχιος κυνηγός τύπου 214 ”Παπανικολής” δεν είναι μια εύκολη αποστολή που μπορεί να βγει εις πέρας από τα πληρώματα και τα συστήματα του CN-235 παρά μόνο ίσως από τύχη.

Οι ”αόρατοι” φρουροί των ελληνικών θαλασσών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, τα ελληνικά υποβρύχια, αποτελούν εδώ και μία εβδομάδα τον μεγάλο πονοκέφαλο του Oruc Reis, αλλά και των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα νότια του Καστελλορίζου, πρωταγωνιστώντας σε έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμο.

Ουσιαστικά τα ελληνικά υποβρύχια είναι παντού σε αυτή τη νέα ελληνοτουρκική κρίση και ”σκανάρουν” αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά κάθε κίνηση τόσο του τουρκικού σεισμογραφικού όσο και των πολεμικών πλοίων της Τουρκίας.
Μεταφέρουν την κρίση στον… βυθό του Αιγαίου
Το ότι προσπαθούν μάταια να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, φαίνεται να έχει αγανακτίσει τους τούρκους. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, τουλάχιστον 5 τουρκικά υποβρύχια έχουν καταφέρει να “ξετρυπώσουν” οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων στο Αιγαίο, εκεί όπου η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μία δεύτερη “αόρατη” εστία έντασης.

Όχι μόνο δεν της βγαίνει όμως, αλλά τα ελληνικά μέσα – κυρίως ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου του πολεμικού ναυτικού έχουν καταφέρει να τα ανακαλύπτουν από παντού με μεγάλη ευκολία.

Το ένα εξ αυτών εντοπίστηκε ανάμεσα από Σκύρο κι Εύβοια, άλλο στον Καφηρέα κι άλλα τρία στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού και νοτιανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα σε μία περίπτωση ο Τούρκος κυβερνήτης ενός υποβρυχίου έκανε κινήσεις πανικού, θεωρώντας ότι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα τον χτυπήσουν με τορπίλη, αναφέρει ο Χρήστος Μαζανίτης στον Αντ1.

Μπορεί λοιπόν οι Τούρκοι να έχουν “σκαρφιστεί” το περιβόητο αφήγημα περί «Γαλάζιας Πατρίδας», απειλώντας ολόκληρη την περιοχή της Α. Μεσογείου και το Αιγαίο, όμως, όπως δείχνουν τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, όσο και να προσπαθούν έχουν ένα μεγάλο μείον. Τους λείπει η ναυτοσύνη, που ούτως η άλλως σε μια πρόχειρη ιστορική αναδρομή, δεν διακρίνονταν και ποτέ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »