Γέμισαν αστυνομικούς οι πλατείες Βαρνάβα, Αγίου Γεωργίου, αλλά και η οδός Βεάκη στο Περιστέρι
το νέο «έξυπνο» μέτρο της κυβέρνησης για την «αντιμετώπιση» του κορωνοϊού, το οποίο τέθηκε δειλά-δειλά σε εφαρμογή το Σαββατοκύριακο και συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά ένας αστυνομικός… ανά παγκάκι, ώστε να μην μπορούν οι νέοι να πηγαίνουν στις πλατείες και να κάνουν πάρτι, γιατί κυβέρνηση και «ειδικοί» θεωρούν πως έτσι θα αυξηθούν τα κρούσματα, βέβαια να σημειώσουμε εδώ πως τα κρούσματα είναι στα ύψη εδώ και μήνες, ακόμα και όταν οι νέοι (όπως όλοι οι πολίτες) ήταν κλειδωμένοι στα σπίτια τους.

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη είδαμε ένα νέο μπλόκο το οποίο έστησε η ΕΛ.ΑΣ, αυτή τη φορά στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, αλλά και στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Ενώ παρόμοια μπλόκα στήθηκαν και στην Αιμίλιου Βεάκη στο Περιστέρι, εκεί που η αστυνομία προχώρησε την Τρίτη σε τρείς συλλήψεις.

Συγκεκριμένα χθες άνδρες και γυναίκες της ομάδας ΟΔΟΣ, καθώς και της Τροχαίας, πραγματοποίησαν «μπλόκο» περιμετρικά της πλατείας, προκειμένου να ελεγχθεί η πρόσβαση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός νέου πάρτι. Έγιναν έλεγχοι σε διερχομένους για βεβαιώσεις μετακίνησης αλλά και στα γύρω καταστήματα για τις συνθήκες λειτουργίας τους βάσει των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάγγελμα που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρθηκε και σε όσους συμμετέχουν σε πάρτι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους», δείχνοντας γι’ ακόμα μία φορά με το «δάχτυλο» τους πολίτες, ξεχνώντας όμως να αναφερθεί στις δικές του στιγμές ανεμελιάς.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα χθεσινά μπλόκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »