Γκάφα τεραστίων διαστάσεων με τη σύλληψη ενός 22χρονου
Ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη με μοναδικό στοιχείο… ένα σχόλιο του στο Facebook.

Μία από τις πρώτες συλλήψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν αυτή ενός 22χρονου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ένας εκ των νεαρών που ξυλοκόπησε τον αστυνομικό. Μάλιστα πολλά ΜΜΕ ανέβασαν μέχρι και φωτογραφίες του από το Facebook, στοχοποιώντας τον με τον χειρότερο τρόπο.

Είδαμε μάλιστα τίτλους όπως «ο Αλβανός που σακάτεψε τον αστυνομικό» δημιουργώντας το κλίμα πως τα άτομα που συμμετείχαν στη διαδήλωση δεν ήταν καθημερινοί πολίτες, αλλά αλλοδαποί, «αριστεροί» κτλ. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις συλλήψεις, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συλληφθέντων είναι οπαδοί ομάδων -όπως σας είχε γράψει από την αρχή το pronews.gr.

Όσον αφορά τον 22χρονο ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων άφησε ένα σχόλιο σε μία διαδικτυακή του φίλη που τον έκανε «tag» κάτω από ένα βίντεο των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Αυτός ήταν και ο λόγος που βρέθηκε ο νεαρός στο στόχαστρο των αρχών, παρότι ο ίδιος φέρεται να διαμένει στο Μενίδι, και δεν βρέθηκε καν στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Στη συνέχεια, μετά τη σύλληψη του 22χρονου, ανέλαβαν ιστοσελίδες αστυνομικού περιεχομένου, οι οποίες δημοσίευσαν φωτογραφίες του, και μάλιστα με τίτλους που τόνιζαν την καταγωγή του 22χρονου.
Έπειτα, αφού δεν προέκυπτε εμπλοκή του στα πραγματικά περιστατικά, η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο, με τα δημοσιεύματα να ανακαλούνται, και την ιστοσελίδα που το ξεκίνησε να αναρτά κείμενο για την απόσυρση της «είδησης»:

«Σχετικά με το δημοσίευμά μας νωρίτερα για τον 22χρονο από την περιοχή του Μενιδίου, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του Policenews πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και αφορούν τον Ρ. Σ., δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν με τον βαρύτατο αστυνομικό χθες το βράδυ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Ο νεαρός του δημοσιεύματος ΔΕΝ είχε καμία εμπλοκή με το συμβάν, ΔΕΝ ανήκει σε κάποιο οπαδικό σύλλογο και ΔΕΝ ήταν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »