Η Ελλάδα περνάει στην αντεπίθεση
Aλλάζουν όλα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. το ζήτημα με τις Belh@rra βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, με το ”deal” να έχει ”κλειδώσει”.

Έτσι η χώρα μας θε έχει την απόλυτη υπέροχη έναντι της Τουρκίας, καθώς μιλάμε για το όπλο που δίνει απίστευτη ισχύ στο ΠΝ.

Η χώρα μας μετά από πολλά χρόνια επιτέλους αγοράζει και πλέον έχει την δυνατότητα να αναπτύξει και τα δικά της οπλικά συστήματα, κάνοντας την αρχή με τα UAV.

Το Παρίσι είναι η μοναδική χώρα που στηρίζει έμπρακτα την χώρα μας, καθώς οι υπόλοιποι ”σύμμαχοι”, απλά παρακολουθούν τις κινήσεις της Τoυρκίας.

Με λίγα λόγια η Γαλλία περνάει στην αντεπίθεση μέσω Αιγαίου, όπου το Ελληνικό ΠΝ μέσβ γαλλικών φρεγατών θα ΄΄κλειδώσει” τους Τούρκους.

Ο Μακρόν αιφνιδιάζει τον Ερντογάν: Η TOTAL ξεκινάει έρευνες στα “οικόπεδα” νότια της Κρήτης
Έπειτα από αρκετούς κύκλους διαπραγματεύσεων σε τεχνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, φαίνεται πως Αθήνα και Παρίσι κατέληξαν στη διαμόρφωση (24 κελιά αντιαεροπορικών πυραύλων, οκτώ πύραυλοι SCALP Naval, αλλά και σύστημα αυτοπροστασίας τύπου RAM), σε τιμή που προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.

Εντός των επόμενων εβδομάδων Αθήνα και Παρίσι θα μπορούν να προχωρήσουν και σε ανακοινώσεις. Βασικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ήταν η υψηλή τιμή για τις τρέχουσες δημοσιονομικές δυνατότητες της Ελλάδας, ωστόσο φαίνεται ότι οι δύο πλευρές επιθυμούν να αναβαθμίσουν τη στρατηγική συνεργασία τους σε ένα αρκετά ευρύτερο φάσμα.

Το θέμα της αμυντικής συνεργασίας ετέθη και στις πρόσφατες επικοινωνίες που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα, όπου βασικό και ζέον αντικείμενο συζήτησης είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο Αθήνα και Παρίσι έχουν συγκλίνουσες απόψεις.

Το Πεντάγωνο θέλει γαλλική ”ομπρέλα” στην ανατολική Μεσόγειο: Οι στρατιωτικοί πιέζουν για αποστολή Fremm στην περιοχή
Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλίδας ΥΠΑΜ Φλοράνς Παρλί, είχε προγραμματίσει επίσκεψη στην Ελλάδα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η επίσκεψη αναβλήθηκε για αργότερα.

Συμβαίνει κάτι στις ελληνογαλλικές σχέσεις; Όχι αντιθέτως. Μάλλον επειδή βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες αλλά και για την ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία που θα είναι “πακέτο” με τη συμφωνία για τις Belharra.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »