Τι έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου; Πληροφορίες για 3.000 νέα κρούσματα σήμερα Εντύπωση προκαλεί τις τελευταίες ημέρες η ξαφνική βιασύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άρση περιοριστικών μέτρων, ανακοινώνοντας μάλιστα και ακριβείς ημερομηνίες για το λιανεμπόριο και τον τουρισμό. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ξαφνικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εισάκουσε την κραυγή αγωνίας των πολιτών που έχουν κουραστεί να ζουν με αυστηρά μέτρα και πλέον η οργή τους είναι έκδηλη σε πορείες αλλά και αναρτήσεις μέσα από τα social media. Γιατί όμως το κάνει τώρα; Τη στιγμή μάλιστα που ο δείκτης θετικότητας της χώρας παραμένει υψηλός και το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει δεχτεί ακόμα ουσιαστική στήριξη; Τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν ασφυκτικά γεμάτα με τους διασωληνωμένους να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί νέα αύξηση κρουσμάτων που αγγίζει τις 3.000 μολύνσεις, μετά το χαλαρό 3ημερο τ
ης Καθαράς Δευτέρας, κατά το οποίο διενεργήθηκαν λιγότερα τεστ.
Παρ’όλα αυτά, η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι έρχεται άμεσα άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων. Τι την οδήγησε σε τέτοιες βιαστικές αποφάσεις ενώ έχουμε δει να επιβάλλει αυστηρά lockdown και με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων; Μα φυσικά οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα την οργή των πολιτών αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, η οποία καθιέρωσε τα πιο αυστηρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά μέτρα. Στον απόηχο των περιστατικών αστυνομικής βίας και άγριας καταστολής πολιτών στη Νέα Σμύρνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε αντιμέτωπος με χιλιάδες οργισμένες αντιδράσεις στα social media και ανησυχεί για τους ψηφοφόρους που τον εγκαταλείπουν με… άγνωστη πολιτική κατεύθυνση. Και κάπως έτσι, βρισκόμαστε ξαφνικά σε έναν αγώνα δρόμου με αφόρητες πιέσεις στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να δώσουν το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της οικονομίας που έχει καταρρεύσει.
Ανακοινώσεις για… στήριξη του ΕΣΥ Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θα παρουσιάσει «σχέδιο» ενίσχυσης του ΕΣΥ (για το οποίο φυσικά «κραυγάζουν» εδώ και μήνες ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) με πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19. Αποφασίσουν την Παρασκευή – Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή μετά από νέα μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, καθώς η προγραμματισμένη για σήμερα, συνεδρίαση, ακυρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σταδιακή άρση των μέτρων από αυτό το Σαββατοκύριακο με την απαγόρευση κυκλοφορίας να μετατίθεται στις 21.00 αντί για τις 19.00. Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγές στην απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο με όχημα και να καταργηθεί ο περιορισμός που δεν επιτρέπει στους πολίτες να μετακινηθούν με αυτοκίνητο με τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση. Στις 22 Μαρτίου αναμένεται το άνοιγμα των κομμωτηρίωνκαι των κέντρων αισθητικής με ραντεβού και περιορισμό πελατών στο κατάστημα σύμφωνα με τα τ.μ. Άγνωστο παραμένει αν η 29η Μαρτίου θα είναι τελικά η ημερομηνία που θα λειτουργήσει ξανά το λιανεμπόριο, όπως ακούγεται έως τώρα. Αναφορικά με τα σχολεία, το σχέδιο είναι να επιστρέψουν στα θρανία τους οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στις αρχές Απριλίου, απόφαση που δεν βρίσκει σύμφωνους τους λοιμωξιολόγους. Τέλος, η επαναλειτουργία της εστίασης, προβλέπεται να ανακοινωθεί λίγο πριν το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου, ενώ οι πελάτες θα σερβίρονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »