Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμα και το πιο ακραίο σενάριο
ΗΜόσχα δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμα και το πιο ακραίο σενάριο, δηλαδή μια στροφή της Άγκυρας και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τις ΗΠΑ και το Τζο Μπάιντεν

Για το ενδεχόμενο η Τουρκία να κάνει στροφή 180 μοιρών και να προσπαθήσει να προσεγγίσει εκ νέου τις ΗΠΑ και τον εκλεγμένο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, μετά την ανάληψη της προεδρίας, προετοιμάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV και ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός.

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμα και το πιο ακραίο σενάριο, δηλαδή μια ενδεχόμενη «κωλοτούμπα» από την πλευρά της Άγκυρας και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ρωσία επιθυμεί να έχει διασφαλίσει όσο καλύτερα μπορεί τις θέσεις της. Οι Ρώσοι αναλυτές επισημαίνουν χαρακτηριστικά συγκεκριμένες κατευθύνσεις και παραθέτoυν την περίπτωση της Συρίας, όπου η Τουρκία πιέζεται να υποχωρήσει αλλά και την περίπτωση της Αρμενίας, όπου μετά από έναν οδυνηρό συμβιβασμό, φαίνεται πως μπήκαν οι ρωσικές κόκκινες γραμμές.

Ενδεικτική της στάσης της Μόσχας είναι και η πρόσφατη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε πως η Μόσχα δεν προτίθεται να υποχωρήσει περισσότερο στο μετασοβιετικό χώρο, τον οποίο σκοπεύει να προστατέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »