Κινητικότητα από τις δυνάμεις του Χαφτάρ
Νέα στοιχεία και φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα από τον βομβαρδισμό της αλ Βατίγια (al-Watiya) της δυτικής Λιβύης.

Οι Τούρκοι δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα και άκομα ψάχνονται να βρουν από που τους ήρθε το χτύπημα. Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορούν χάρτες, που δείχνουν ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της καταστροφής για την Άγκυρα.

Όπως βλέπουμε στο πριν και στο μετά, τα χτυπήματα ήταν ακριβείας, με την καταστροφή για τους Τούρκους να είναι ολοκληρωτική!

Ταυτόχρονα Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως για την Άγκυρα οι βομβαρδισμοί ήταν ένα ισχυρό πλήγμα και πως δεν έμεινει όρθιο τίποτα! Πάντως το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Ποιός χτύπησε τους Τούρκους; Μήπως ήταν μαχητικά Rafale; Και εάν ναι… Rafale της Γαλλίας ή της Αιγύπτου; Μήπως ήταν ρωσικά Sukhoi;

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι: Ότι οι τουρκικές θέσεις αποδεικνύονται επί του πεδίου τρωτές και ότι οι όποιες ενδεχόμενες τουρκικές κινήσεις προς την πλευρά της Σύρτης και της αλ Τζούφρα θα καθυστερήσουν.
Σε ετοιμότητα ο LNA
Tαυτόχρονα ο διοικητής της Επιχειρησιακής Δύναμης της Ijdabiya, που είναι παρακλάδι του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατηγός Fawzi Al-Mansouri, αποκάλυψε ότι οι στρατιωτικές του μονάδες συνεχίζουν να προετοιμάζουν τις αμυντικές τους γραμμές στη Βόρεια Λιβύη, στις πόλεις Σύρτη και Αλ Τζούφρα, εν αναμονή εντολών της Γενικής Διοίκησης του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Αλ-Μανσούρι είπε ότι «οι δυνάμεις του Στρατού της Λιβύης είναι πλήρως προετοιμασμένες να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε επίθεση από τις δυνάμεις της ομάδας Al-Wefaq, που υποστηρίζονται από μισθοφόρους και Τούρκους».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο LNA ενισχύει την άμυνα του με αντιαεροπορικά Panstri-S1 την ώρα που ο Ερντογάν δίνει ουκρανικές… λύσεις στα προβλήματα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »