Τι απάντησε ο Υπουργός στην έντονη κριτική
«Το νομοσχέδιο δεν έχει ούτε μία διάταξη που να εμποδίζει τον οποιονδήποτε πολίτη να διαδηλώσει», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

«Έχετε “λάθος διεύθυνση” όταν λέτε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε ακροδεξιές ατραπούς. Βαδίζουμε καθημερινά με οδηγό τη συναίνεση, γι’ αυτό βλέπετε κοινωνική ηρεμία. Υπάρχει έπαινος και εμπιστοσύνη από την κοινωνία στην ηγεσία και το κράτος» υποστήριξε, επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για ρυθμίσεις που αντιγράφουν χουντικό νομοθετικό διάταγμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), η πραγματικότητα, είπε ο υπουργός, είναι ότι από το 1975 «δεν ψηφίσαμε νόμο που να ρυθμίζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι […] και ο λαός πρέπει να μάθει ότι (κάποιοι που μιλούν για χούντα) χρησιμοποιούσαν χουντικό νόμο για να απαγορεύουν διαδηλώσεις».

Απαντώντας στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Χ. Καστανίδη, για το εάν «ο μπαχαλάκιας θα κάνει αίτηση για δημόσια συνάθροιση», ο υπουργός απάντησε ότι όλοι θα πρέπει να ορίζουν οργανωτή συγκεντρώσεων.

«Δηλαδή τι είναι ο μπαχαλάκιας; Υπάρχουν κάποιοι πολίτες που είναι κάτι ξεχωριστό; Που δεν παίρνουν άδεια; Γιατί το ΠΑΜΕ παίρνει άδεια και δεν θα πάρει αυτός; Γιατί το επιτρέπουμε αυτό; Δεν το δέχομαι. Θα πάρουν άδεια όλοι. Έτσι λέει ο νόμος, και θα ορίσουν οργανωτή να συνεννοηθούν με τον αστυνομικό διευθυντή και τον μεσολαβητή. Και εάν ο αστυνομικός διευθυντής κάνει κατάχρηση και δεν δίνει άδεια, τότε υπάρχουν δικαστικές εγγυήσεις. (Ο αιτών) μπορεί να πάρει προσωρινή διαταγή μέσα σε μια ώρα και στη συνέχεια να καταθέσει ασφαλιστικά», εξήγησε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »