Τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τύπου S-70 που βρίσκονται πάνω στις τουρκικές φρεγάτες απονηώνονταν από τις φρεγάτες, έκαναν μερικές βόλτες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ερευνητικό τουρκικό σκάφος και επέστρεφαν στις φρεγάτες από τις οποίες είχαν απονηωθεί. Ήταν φανερό πως κάτι έψαχναν και ήταν επίσης φανερό πως δεν είχαν εντοπίσει τίποτα.

Το ιπτάμενο «μάτι» της Αεροπορίας
Αντιθέτως το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η Πολεμική Αεροπορία που έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, παρακολουθούν όλες τις τουρκικές κινήσεις είτε αυτές είναι στην επιφάνεια της θαλάσσης, είτε κάτω από τη θάλασσα, είτε στον αέρα. Ιπτάμενο ραντάρ (EMB-145H AEW&C) που διαχειρίζεται η 380 Μοίρα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου) βρίσκεται σε ασφαλές μέρος και σκανάρει όλες τις κινήσεις επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ τα υποβρύχια κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους στα 20 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Οι κινήσεις του Oruc Reis
Από τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν συλλέξει, φαίνεται ότι το Oruc Reis κινείται περίπου 25 μίλια νότια από το Καστελόριζο. Μαζί του τα δύο βοηθητικά του πλοία, Ataman και Cengiz Han, συνοδεία πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »