Αλλάζουν όλα

Ηαπόλυτη ”παγωμάρα” επικρατεί σε ΗΠΑ και Τουρκία, καθώς τα ρωσικά μαχητικά που έφθασαν στην Λιβύη, αλλάζουν άρδην το παιχνίδι. 

Βέβαια το ερώτημα είναι σε αυτό το σημείο το εξής. Τι έχουν να πουν τα ελληνικά ΜΜΕ που έγραφαν ότι οι Ρώσοι αποχώρησαν από την Λιβύη;  

Η άφιξη ρωσικής κατασκευής αεροσκαφών MiG-29 φαίνεται να αλλάζει σχεδόν όλες τις ισορροπίες στον πόλεμο της Λιβύης, προκαλώντας πρωτίστως πανικό στις δυνάμεις της Τρίπολης. 


Η ενίσχυση του LNA με αεροσκάφη MiG-29, τα οποία είναι ευέλικτα μαχητικά μικρής εμβέλειας, σε συνδυασμό με την παρουσία βομβαρδιστικών Su-24 Fencer, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν  βαρύτερα μεγάλα φορτία με βόμβες σε μεγαλύτερες αποστάσεις, θα κάνει πάταγο προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση της Τρίπολης.” 

Ρωσικό ΜΜΕ: ”ΜIG-29 εξαπέλυσε επίθεση κατά τουρκικής φρεγάτας στην Λιβύη”

Σήμερα απλά επιβεβαιωθήκαμε γι α άλλη μία φορά. Όπως αναφέραμε πρώτοι πριν λίγο, τo α ρχηγείο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αφρική επιβεβαιώνει την είδηση και δημοσιεύει φωτογραφίες: 

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, μεγάλη δύναμη ρωσικών μαχητικών βρίσκεται στην Αφρική και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις δυνάμεις του Χάφταρ. Παρόλα αυτά «η Ρωσία δεν έχει κανέναν ενδιαφέρον για το συμφέρον του λαού της Λιβύης και εξυπηρετεί μόνο τα δικά της συμφέροντα, σε μία προσπάθεια να γεμίσει τη χώρα με ρωσικά συστήματα αεράμυνας και ρωσικό εξοπλισμό», αναφέρει σε επίσημη δήλωση του το Αμερικανικό παρατηρητήριο στην Αφρική. 

Τι σημαίνει αυτή η δήλωση; Ότι η Ουάσιγκτον τάσσεται στο πλευρό της Άγκυρας. Μάλιστα είχαμε και ανάρτηση από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπου η απογοήτευσή του με τις εξελίξεις είναι έκδηλη!    

Μάλιστα γίνονται αναφορές και στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν πως πρόκειται για μία προκλητική κίνηση! 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, τα ρωσικά μαχητικά ανήκουν στην βάση του Αστραχάν. Αρχικά πήγαν στην Συρία και μετά στην Λιβύη.  

Όπως φαίνεται, αλλάζουν όλα υπέρ του Χαφτάρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »