Συνεχίζει τις πολεμικές προετοιμασίες ο τουρκικός στρατός στην Ιντλίμπ.

Συνεχίζονται οι φάλαγγες των οχημάτων, των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΑ των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων να μεταφέρονται στη ζώνη απαγόρευσης του Idlib, κάτι που καταγράφουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί.

Όλα τα τα στρατιωτικά παρατηρητήρια των Τούρκων στην Συρία έχουν εδώ και καιρό μετατραπεί σε μεγάλες στρατιωτικές βάσεις τις οποίες ενισχύουν συνεχώς οι Τούρκοι ενόψει πολεμικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οι Τούρκοι κτίζουν οχυρωματικά έργα στην περιοχή της πόλης Σαρακίμπ στα ανατολικά της επαρχίας Idlib.

Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από ολόκληρες φάλαγγες τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων που μετακινήθηκαν την 1η και 2 Απριλίου μέσω του σημείου ελέγχου Kafr-Lusin στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Kylie Jenner: What Would Life Be Like Without Fame

Η Ρωσία “διέγραψε” το τουρκικό FIR: Μετέφερε Su-24 στη Συρία

Μερικές από αυτές τις ενισχύσεις στάλθηκαν στις τουρκικές βασικές βάσεις που υπό κατασκευή στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Sarakib και Ariha.

Πολλά σημάδια δείχνουν ότι η Άγκυρα προετοιμάζεται προσεκτικά για την ενδεχόμενη επανάληψη των εχθροπραξιών στο Idlib, όπου επί του παρόντος τηρείται κατά κύριο λόγο κατάπαυση του πυρός, η οποία  θεσπίστηκε στις 6 Μαρτίου σύμφωνα με τις συμφωνίες  Ρωσίας και Τουρκίας.

Πρόσφατα, ο τουρκικός στρατός συγκέντρωσε τόσο τις δυνάμεις του όσο και τους φιλότουρκους αντάρτες που ανήκουν στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, αναπτύσσοντας εκατοντάδες επιπλέον τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα, πολλαπλά πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης και άλλα επιθετικά όπλα στις επαρχίες Idlib και Χαλέπι.

Την ίδια στιγμή, η αποστολή της Άγκυρας να αποσύρει όλους τους “ασυμβίβαστους” Τζιχαντιστές από τις νότιες περιοχές του μετώπου του Idlib, που της είχε ανατεθεί με την ρωσοτουρκική συμφωνία της 5ης Μαρτίου, ήταν πραγματικά απογοητευτική στην έκβαση της.

Νότια της εθνικής οδού M-4 (Aleppo-Latakia), κατά μήκος της οποίας θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης του Idlib, παραμένουν εκατοντάδες Τζιχαντιστές που ανήκουν ιδίως στο Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία και η Τουρκία μετά τα αποτελέσματα των συνομιλιών στις 5 Μαρτίου στη Μόσχα, συμφώνησαν να καθιερώσουν ένα νέο καθεστώς κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης της Idlib, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 01ης Μαρτίου. 

Σύγκρουση Μόσχας-Άγκυρας σε Συρία & Λιβύη: Ρωσικά πολεμικά πλοία «κατέστρεψαν» εχθρικά υποβρύχια στην Α. Μεσόγειο

Συμφωνήθηκε επίσης στις 15 Μαρτίου να ξεκινήσει από κοινού η περιπολία του ρωσικού και τουρκικού στρατού κατά μήκος του τμήματος της αναφερόμενης διαδρομής από τον οικισμό Trumba (δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Sarakib) έως το χωριό Ain al-Khabr.

Οι Τούρκοι βρήκαν αφορμή με την εκεχειρία να μεταφέρουν πολύ μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις με σκοπό να εκφοβίσουν τον συριακό στρατό, και να προσαρτήσουν συριακό έδαφος στο άμεσο μέλλον.

 Άσαντ και Πούτιν το δήλωσαν ξεκάθαρα όμως πριν μήνες αλλά ο Ερντογάν δεν το κατανόησε καλά, ότι ολόκληρο το συριακό έδαφος θα απελευθερωθεί από όλους τους εχθρούς που εισήλθαν σε αυτόν πλην Ρώσους και Ιρανούς.    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »