Όλα τα σενάρια σύμφωνα με τον βελγικό τύπο
Νέες απειλές από τον πρόεδρο Ρ.Ν.Ερντογάν που κοιμάται και ξυπνάει με την εικόνα του «σουλτάνου» στο μυαλό του, εξαπολύοντας πυρά κατά της Ελλάδος την οποία μαζί με την ορθοδοξία μέσα του πραγματικά τρέμει και φοβάται, διότι μεγάλωσε σε ελληνικό χωριό του Πόντου και …ξέρει πολλά.
Σήμερα το ρεπερτόριο του Τούρκου προέδρου εμπεριείχε μεσαιωνική ιστορία, και έτσι ο ίδιος είπε «ότι θέλει να αναβιώσει την ιστορία και να ακολουθήσει τα βήματα του Τούρκου Σουλτάνου Άλπ Άσλαν που νίκησε τον βυζαντινό στρατό του αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη στη Μάχη του Μαντζικέρτ το 1071».
«Ο Ερντογάν θα στρατοπεδεύσει στο ίδιο μέρος με τον Σουλτάνο πριν μετακομίσει στο πεδίο της μάχης», γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.
Μιλάμε για μια μάχη που χάθηκε από προδοσία όπως πολλές άλλες που έδωσε ο ελληνισμός με την Τουρκία, διότι αν δεν συνέβαινε αυτό, τότε τα σημερινά σύνορα της Ελλάδος θα ήταν τουλάχιστον στην γραμμή Εσχί Σεχήρ-Αφιόν Καραχισάρ ή (Δορύλαιο κατά τους βυζαντινούς χρόνους).
Η πατρίδα μας σύμφωνα με την μεγαλύτερη βελγική εφημερίδα και τον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Andreas V. Georgiou, διατρέχει σαφή και παρόντα κίνδυνο απώλειας κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.
Ο ίδιος τονίζει ότι «δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία έχει εδαφικές φιλοδοξίες σχετικά με τα ανατολικά εδάφη της Ελλάδας. Η Τουρκία και η ηγεσία της (ακόμη και πέραν του σημερινού Προέδρου της) φαίνεται να προετοιμάζεται για να επανασχεδιάσει τα δυτικά της σύνορα( αφού άλλαξε όμως τα Ανατολικά προς Ιράκ και σχεδιάζει κάτι ανάλογο και προς την Αρμενία).
Η Άγκυρα επιθυμεί να καταστεί σε πρώτη φάση η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, αναζωπυρώνοντας αυτό που οραματίζονται πολλοί Τούρκοι εθνικιστές ως ένα αναζωογονημένο οθωμανικό κράτος, τονίζει ο ίδιος.
«Αυτοί οι περιορισμοί και τα προβλήματα που έχει εντοπίσει η ηγεσία της Τουρκίας σχετικά με τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κυριαρχία της Ελλάδας στη συντριπτική πλειοψηφία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη και τη μέχρι το Καστελόριζο στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας.
Στο σχεδιασμό αυτό περιλαμβάνεται και η περιφέρεια της Δυτικής Θράκης, στην οποία ζει μια μουσουλμανική μειονότητα, την οποία η Τουρκία θέλει να διεκδικήσει ως «αδέλφια της».
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας και η ευρύτερη πολιτική ηγεσία της χώρας βλέπουν το μέλλον της χώρας τους να είναι ακινητοποιημένο από τον “Γόρδιο Δεσμό” της συνθήκης της Λωζάννης και είναι έτοιμοι περισσότερο από ποτέ, να κόψουν αυτόν τον κόμπο με κάθε δύναμη.
Η κίνηση αυτή θα συνεπαγόταν την ανακύκλωση του «δοκιμασμένου και αληθινού» μοντέλου της Τουρκίας που αφορούσε την εισβολή στην Κύπρο, με την προσπάθεια προσάρτησης του Ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης και δημιουργία νέων συνόρων με την Ελλάδα, που θα ελέγχει το ήμισυ πλέον του Αιγαίου με ένα μη αναστρέψιμο τετελεσμένο γεγονός.
Υπάρχουν αναπόφευκτα σημάδια της ηγεσίας της Τουρκίας και των εθνικιστικών και φονταμενταλιστικών πολιτικών αντιπροσώπων της στην χώρα, για αυτό το σενάριο με δηλώσεις, δημοσίευση χαρτών και άλλα.
Λοιπόν, είναι θέμα χρόνου, πριν η Τουρκία προσπαθήσει να κόψει αυτόν τον Γόρδιο Δεσμό και ο χρόνος είναι πολύ κοντά», δηλώνει ο δημοσιογράφος.
Ο ίδιος δημοσιογράφος τονίζει ότι «οι προσωπικοί χρονικοί περιορισμοί της ζωής του 66χρονου σημερινού Τούρκου Προέδρου, ο οποίος όχι μόνο θέλει να αφήσει ως κληρονομιά τη χώρα του την εικόνα του οράματος του για μια νέα Μεγάλη Τουρκία, αλλά και θέλει να την απολαύσει όντας στο τιμόνι της χώρας σε μια τέτοια κατάσταση, είναι μικροί για αυτό και θα δράσει γρήγορα».
Η ελληνική δημοκρατία κινδυνεύει από τα νέο-φασιστικά ισλαμιστικά σχέδια της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία, αφού η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει τους Οθωμανούς πολλές φορές στο παρελθόν.
Η χώρα μας για αυτόν τον λόγο οφείλει να προετοιμάσει ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό της για την άμυνα της επικράτειάς της. Σε συνδυασμό με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να υπάρχει μια αρμονία η οποία θα δώσει μια μεγάλη ώθηση για την αντιμετώπιση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που έχουν σφυρηλατηθεί εδώ και μεγάλο διάστημα.
Σίγουρα, η χώρα μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στο διπλωματικό μέτωπο, όπως κάνει εδώ και μεγάλο διάστημα αλλά πρέπει στην πραγματικότητα να εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειες εξοπλισμού των ελληνικών δυνάμεων με στρατηγικά όπλα έστω και την ύστατη στιγμή.
Όσο για τους εταίρους μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ ότι η Ελλάδα έσωσε την Ευρώπη σε καιρούς χαλεπούς, ενώ στον Β΄ Παγκόσμιο κράτησε 2,5 μήνες τις ορδές των Ναζί σώζοντας την Ρωσία και ουσιαστικά τον πόλεμο.