Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του προς το Νίκος Αναστασιάδη για βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο που θα φέρει μία βιώσιμη λύση στο Κυπριακό αναφέρεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε επιστολή του προς τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντας ότι στηρίζει τις προσπάθειές του.

Στην επιστολή με την ευκαιρία της αυριανής επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Πούτιν διαβεβαιώνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη «για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Λύση η οποία, όπως αναφέρει, θα συμβάλει στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρει ότι βασίζονται διαχρονικά στη φιλία και στον αλληλοσεβασμό, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι η υφιστάμενη εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου θα αναπτυχθεί σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο χωρών.

Κλείνοντας την επιστολή του κάνει προσωπική αναφορά στον πρόεδρο Αναστασιάδη και την ιδιαίτερη εκτίμηση που του έχει για την προσωπική του συμβολή στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εύχεται στον κυπριακό λαό συνεχή πρόοδο και ευημερία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »