Προς εθνικές εκλογές το φθινόπωρο – Συνολικά περί τα 10 κόμματα του χώρου θα διεκδικήσουν ένα ποσοστό της τάξης του 13% από τη ΝΔ

Ένα ποσοστό ψήφων που θα κυμανθεί στις εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, στην διάρκεια των επόμενων 12 μηνών της τάξης των 10 μέχρι και 17% μονάδων θα μοιραστούν στα κόμματα που κινούνται «περί τη ΝΔ», αλλά και το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για τα κόμματα που κινούνται «περί τη ΝΔ» «η μερίδα του λέοντος» θα τους ανήκει, καθώς συγκυριακά ψήφισαν ΝΔ το 2019 βασικά λόγω Σκοπιανού.

Αυτά αναφέρουν όλες οι σοβαρές αναλύσεις των εταιρειών ερευνών της κοινής γνώμης και το Μαξίμου είναι σε γνώση αυτών, όπως και οι Αμερικανοί σύμβουλοι επικοινωνίας

 

Το ποσοστό αυτό εξάγεται από την υποχώρηση που θα έχει η ΝΔ και η οποία θα είναι στην καλύτερη περίπτωση θα αποσπάσει περί το 29% από το 39% που είχε λάβει το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές.

Στην χειρότερη περίπτωση το ποσοστό της ΝΔ θα κυμανθεί «περί το 20%», όπως τώρα εμφανίζεται, χωρίς να αποκλείεται κάποια γεγονότα να συμπιέσουν αυτό το ποσοστό και χαμηλότερα.

Η οργή του κόσμου είναι ευδιάκριτη από τις απαντήσεις τους και η αιτίες είνα ποικίλες: Ξεκινούν από τις καραντίνες και φτάνουν μέχρι τις πυρκαγιές.

Η ακρίβεια, όμως, είναι καθοριστικός παράγοντας που εμπεδώθηκε το κλίμα δυσαρέσκειας. Διαλύει την οποιαδήποτε προσπάθεια «τεχνητής αναπνοής» της κυβέρνησης, όπως τα διάφορα κωμικά επιδόματα για των 10, 15 ή 18 ευρώ.  Γιατί ακόμα και αυτά έχουν διάρκεια μίας ημέρα μόνο: Οι αυξήσεις σε όλα τα είδη «κατατρώνε» το εισόδημα σε όσο χρόνο χρειάζεται μια ομάδα από ύαινες για να φάει ακόμα και τα κόκκαλα μιας αντιλόπης.

Η κατανάλωση έχει καταρρεύσει και η χώρα ζει εποχές 2011.

Ποιος όμως θα μπορούσε να κερδίσει από τον διαμοιρασμό των ιματίων της ΝΔ: Κατ’αρχήν η Ελληνική Λύση, το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα στα δεξιά της ΝΔ που διαθέτει όλα τα assets για να προχωρήσει μπροστά.

Έναν αδιαμφισβήτητο ηγέτη, τον Κ.Βελόπουλο (που σημαίνει ότι δεν έχει εσωτερική πολυφωνία), μια οικονομική άνεση (φυσικά για να του κόψουν τα φτερά του έριξαν 1,5 εκατ. ευρώ πρόστιμο του ΕΣΡ!), Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (όχι πολλά, όχι μεγάλα, αλλά μπορεί και επικοινωνεί το μήνυμά του) και «ρεύμα» στο χώρο της συντηρητικής δεξιάς.

Όχι ιδιαίτερα έντονο ρεύμα, αλλά εύκολα θα μπορούσε να διπλασιάσει, τουλάχιστον, το ποσοστό του στα επίπεδα του 7-8%.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολιτικές κινήσεις οι οποίες αν ήταν ενωμένες θα μπορούσαν να φέρουν μέχρι και τρίτη θέση στις εκλογές, αλλά η πολυδιάσπασή τους περιορίζει τις φιλοδοξίες τους σε ποσοστά εισόδου στην Βουλή (3%).

Η κίνηση των πρώην «καραμανλικών» και «σαμαρικών» υπουργών και στελεχών της ΝΔ (Ν.Νικολόπουλος, Π.Παναγιωτόπουλος, Σάββας Τσιτουρίδης, Α.Ντινόπουλος, Ν.Καραχάλιος κλπ.), εκδηλώθηκε πριν δύο εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη με δυναμισμό σε ότι αφορά και την προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, αλλά και την απήχηση που είχε.

Η κίνηση ποντάρει στον σκληρό πυρήνα των «δυσαρεστημένων» από τον Κ.Μητσοτάκη της ΝΔ.

Στην ομάδα είναι έτοιμοι να ενταχθούν και πολλοί άλλοι, ενώ τονίζουν ότι «Αυτοί είναι η πραγματική Νέα Δημοκρατία βάσει των αρχών του ιδρυτή του κόμματος, του Μ.Έβερτ και του Κώστα Καραμανλή».

Έχουν κοινό προγραμματικό λόγο και εκκρεμεί το θέμα του ποιος θα αναλάβει την ηγεσία και τι θα περιέχει η προγραμματική διακήρυξη.

Οι θέσεις τους συνοψίζονται:

  1. Καμία υποχώρηση και καμία παραχώρηση στη Τουρκία, ούτε καν συζήτηση για θέματα πέραν αυτού της υφαλοκρηπίδας,
  2. Μπλοκάρισμα της ψήφισης των πρωτοκόλλων με Σκόπια.
  3. Άνοιγμα διαύλων με την Ρωσία για να πάψει να μας περιλαμβάνει στις «μη φιλικές χώρες» και να επιτραπεί η εξαγωγή δημητριακών στην Ελλάδα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των τιμών σε όλα τα τρόφιμα, αλλά και την επίτευξη ειδικών συμφωνιών με το πετρέλαιο όπως π.χ. η Ινδία και πολλές άλλες χώρες που αγοράζουν το βαρέλι πετρελαίου μόλις στα 35 δολ. Κατ’αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε άμεση δραστική αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων.
  4. Απόρριψη του αιτήματος των ΛΟΑΤΚΙ για υιοθεσία παιδιών, αλλά και για γάμο ομοφύλων
  5. Ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με ένα βραχυπρόθεσμο πλάνο δύο ετών και ένα μεσοπρόθεσμο πενταετές για ανάπτυξη και επιτάχυνση παραγωγής των ήδη υφιστάμενων ελληνικών οπλικών συστημάτων σε όλα τα επίπεδα
  6. Πρόγραμμα επαναπατρισμού των μη νόμιμων ή παρανομούντων μεταναστών το οποίο θα ακολουθηθεί με απόλυτη συνέπεια
  7. Ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας με επαναφορά του επιδόματος τριτέκνων που είχε εφαρμόσει ο Κώστας Καραμανλής και είχε ακυρώσει ο Γ.Α.Παπανδρέου.
  8. Ενίσχυση των ανταλλαγών αγροτικών προϊόντων με βιομηχανικά προϊόντα με τρίτες χώρες που το επιθυμούν
  9. Ενίσχυση των επενδύσεων σε ηλιακή ενέργεια αντί των ανεμογεννητριών που καταστρέφουν πολλαπλώς το περιβάλλον
  10. Αίτηση στην ΕΕ για εξαίρεση στην παύση εξόρυξης και χρήσης λιγνίτη, μέχρι το 2049, όπως έχει επιτύχει η Πολωνία και η Γερμανία. Χρήση του λιγνίτη και σε άλλες μορφές ενέργειας

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της μέχρι στιγμής πολιτικής πρότασης της ομάδας των πρώην υπουργών της ΝΔ και απομένει η επόμενη κίνηση με ανάδειξη της ηγεσίας και της οργανωτικής δομής του.

Στον τρίτο πολιτικό σχηματισμό που  φιλοδοξεί να κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές, την Εθνική Συμφωνία των Κ.Μπογδάνου, Θ.Τζήμερου και Φ.Κρανιδιώτη, υπάρχει διαφορετική παλέτα ενδιαφερόντων: Συμφωνούν απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως καταδείχθηκε από τα αποθεωτικά tweet των Τζήμερου και Κρανιδιώτη.

Να σημειώσουμε, για να είμαστε δίκαιοι ότι ο Κ.Μπογδάνος δεν έχει τοποθετηθεί επ’αυτού και δεν ξέρουμε αν συμφωνεί.

Ο Κ.Μπογδάνος είναι το «ισχυρό χαρτί» τους καθώς έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, είναι μαχητικός και καλός ρήτορας και πάνω απ’όλα είναι στη νυν Βουλή.

Έχει καλή και πάνω απ’όλα σταθερή, «παλέτα» θέσεων σε οικονομία και εθνικά θέματα.

Θα φανεί εν καιρώ αν από μόνος του αρκεί για να τους βάλει στην Βουλή.

Στον χώρο της «Ελλήνων» και της «Χρυσής Αυγής» των Η.Κασιδιάρη και Ν.Μιχαλολιάκου υπάρχει σε σχετική αφθονία, αυτό που στους άλλους φιλόδοξους πολιτικούς σχηματισμούς είναι το ζητούμενο: Έχουν ψηφοφόρους. Πραγματικούς ψηφοφόρους.

Ακόμα και διασπασμένοι να κατέβουν, φαίνεται οι «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη μπορούν να μπουν στην Βουλή. Και θα είναι υποψήφιος ππολιτικός σχηματισμός με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Υπάρχουν και τα κινήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τα οποία είναι ισχυρά και αν οι επικεφαλείς τους κάνουν τις σωστές πολιτικές κινήσεις, με συμμαχίες και συμφωνίες, θα είναι στην επόμενη Βουλή.

Στις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική ίσως δούμε και τέσσερα κόμματα στην Βουλή «δεξιά» ή και «πάνω» από την ΝΔ… με ποσοστά από 3 μέχρι και 8%. Και κάποια άλλα που θα πιάσουν ποσοστά της τάξης του 2+…

Συνολικά περί τα 10 κόμματα του χώρου θα διεκδικήσουν ένα ποσοστό της τάξης του 13% από τη ΝΔ, αλλά και επιπλέον ποσοστά από τους νέους ψηφοφόρους, αλλά και από αυτούς που δεν είχαν ψηφίσει το 2019.

Το υπόλοιπο ποσοστό θα πάει σε ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως, ΚΙΝΑΛ. Στην Κρήτη μπορεί να δούμε και τρίτη τη ΝΔ σε κάποιο νομό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »