Παραδίδονται μαζικά πλέον

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως κάποιοι από την ηγετική ομάδα του Αζόφ δεν θέλουν να παραδοθούν και σκέφτονται είτε να συνεχίσουν να κρύβονται στα υπόγεια τούνελ είτε να αυτοκτονήσουν.

«Πριν αιχμαλωτιστούν, οι ναζί σπάνε τα τηλέφωνα και τα tablet τους για να αποφύγουν να βρεθεί υλικό που θα διευκόλυνε την απόδειξη της ενοχής σε εγκλήματα πολέμου»  είπε ο ιδρυτής του τάγματος “Vostok” του Ντονέτσκ, Alexander Khodakovsky.

Όλα αυτά, ενώ στην Ρωσία ξεκίνησαν οι δίκες των νεοναζί

Το μέλος του Τάγματος “Aidar”, που πολέμησε στην Χερσώνα, Denis Muryga, συνελήφθη και δικάζεται.

Ο στρατιωτικός διοικητής Yuri Kotenok υπολόγισε ότι σε δύο ημέρες περίπου 1.600 μαχητές του Αζόφ είχαν ήδη παραδοθεί.

Έτσι, «παραμένει μια μειοψηφία» συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών των Ταγμάτων «Αζόφ», «Volyn» και «Radish».

«Θεωρητικά, καταλαβαίνω ότι ένας από το «τρίο των Μπαντέρα» δεν θέλει ακόμα να παραδοθεί ζωντανός στα χέρια των «καταραμένων Μοσχοβιτών» και θα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Γιατί να το κάνει; Για παράδειγμα, λόγω φόβου», λέει ο στρατιωτικός διοικητής.

Το σενάριο της αυτοκτονίας των ηγετών του «Αζόφ» επιβεβαιώνει και η φράση του πρώην επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ.

Η ηγετική ομάδα του Τάγματος Αζόφ αποτελείται από από τους «Kalyn», «Volyn» και «Radish» γνωστός ως Denis Prokopenko . Ήδη υπάρχουν αναφορές πως ο πρώτος παραδόθηκε. Όχι όμως και οι άλλοι δύο»

Ο υποδιοικητής του Τάγματος Azov, Svyatoslav Palamar, με το παρατσούκλι “Kalyn”, παραδόθηκε στο “Azovstal” ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

“Τώρα οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας του Ντονέτσκ συνεργάζονται μαζί του” ανέφεραν Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές.

Πάντως ένας στρατιωτικός διοικητής από το Ντονέτσκ, είπτε ότι «ο Kalyn δεν έπρεπε να είχε παραδοθεί, αλλά να αυτοκτονήσει με τόσα εγκλήματα που έχει κάνει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »