Η Ρωσία συγκέντρωσε 600.000 προσωπικό για επίθεση σε Κίεβο, Χάρκοβο και Οδησσό.

Ξεκίνησε η αποχώρηση των Κινέζων και των Καζάκων διπλωματών από το Κίεβο, Χάρκοβο και Οδησσό, εν όψει της ρωσικής τελικής επίθεσης.

Το ίδιο δρόμο της εσπευσμένης αναχώρησης για λόγους ασφαλείας, ακολουθούν και οι Τούρκοι διπλωμάτες, οι Τατζίκοι, και οι Ουζμπέκοι. Μόνο προσωπικό ασφαλείας θα παραμείνει στις πρεσβείες και τα προξενεία τους

Πριν από τέσσερις ημέρες είχαμε επισημάνει ότι για να δίνει τέτοιες οδηγίες το Πεκίνο, σημαίνει ότι έχει απόλυτα ακριβείς πληροφορίες για το «τι μέλλει γενέσθαι».

 

Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, οι rωσικές εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση από την περιοχή του Ugledar εισβάλλοντας στη Νοβομιχαϊλόφκα.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς οι Ρώσοι μπορούν να απειλήσουν στη συνέχεια την Κονσταντινόφκα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η κατάληψη της Νοβομιχαϊλόφκα θα εξασφαλίσει την πρόσβαση των ρωσικών στρατευμάτων σε έναν ευρύτερο επιχειρησιακό χώρο στην κατεύθυνση του Ugledar.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας έπληξαν στόχους και στα ουκρανικά μετόπισθεν. Κάποιες από τις περιοχές που στόχευσαν ήταν αυτήν του ποταμού Δνείπερου και κοντά στην πόλη Κιροβοχράντ της κεντρικής Ουκρανίας.

Συνολικά 200.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί και ετοιμάζουν την επίθεση στο Χάρκοβο, ενώ υπολογίζεται ότι στις επιχειρήσεις κατάληψης της Οδησσού και πολιορκίας-κατάληψης του Κιέβου θα απαιτηθούν 600.000 προσωπικό για χερσαίες επιχειρήσεις και άλλες 200.000 θα συμμετέχουν σε Ναυτικό και Αεροπορία.

Η Ρωσία αθόρυβα έχει αυξήσει σε 1,5 εκατ. προσωπικό τις ένοπλες δυνάμεις της, ενώ επιπλέον 130.000 Λευκορώσοι έχουν επιστρατευθεί αθόρυβα.

Συνολικά 16 τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες με νέας κατασκευής άρματα Τ-90Μ και αναβαθμισμένα Τ-72Β3, αλλά και Τ-80 και νέα ΤΟΜΑ BMP-3, έχουν σχηματιστεί και θα αποτελέσουν την αιχμή της επίθεσης. Και πάνω απ’όλα έχει δημιουργήσει 5.000 ομάδες χειριστών drones  FPV που θα αποτελέσουν την αιχμή της επιθετικής κίνησης.

Για τις ουκρανικές οχυρώσεις σε χαρακώματα, έχει αποφασιστεί η μαζική χρήση της Αεροπορίας με κατευθυνόμενες εμπρηστικές βόμβες μέχρι και 1500 λιβρών και αυτό ανεξάρτητα από την χρήση του πυροβολικού.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Igor Terekhov «παραπονέθηκε» στην ουκρανική πύλη ειδήσεων LIGA.net ότι ο ενεργειακός εφοδιασμός της περιοχής έχει σταματήσει. «Σχεδόν όλη η ζωτικής σημασίας ενεργειακή υποδομή έχει ήδη καταστραφεί και η ιδιωτική ενεργειακή υποδομή έχει επίσης καταστραφεί», υποστήριξε.

 

Σύμφωνα με τον Terekhov, ο λόγος είναι η προέλαση του ρωσικού Στρατού, αλλά η χρήση νέων τύπων πυρομαχικών από τους Ρώσους που έχουν διαλύσει τα πάντα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »