Αναπληρωτής Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Ο ρωσικός στρατός έχει αναπληρώσει τις απώλειές του στην Ουκρανία και έχει ανασυγκροτηθεί πλήρως»

Σε μια δήλωση που σοκάρει αλλά εξηγεί και την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η ουκρανική πλευρά ήταν αυτή του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος δήλωσε ότι αν οι ΗΠΑ στείλουν μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία τότε η Ρωσία θα χτυπήσει με τακτικά πυρηνικά όπλα!

 

Αυτό το ανέφερε ως δική του πεποίθηση αλλά ίσως εξηγεί και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τις αποστολές όπλων στο Κίεβο που βλέπει έτσι να τρίζουν οι στρατιωτικές του θέσεις στην πρώτη γραμμή.

Και μπορεί αρκετοί να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τις δηλώσεις όμως η θέση του Τ.Σάλιβαν στον Λευκό Οίκο με τις προσβάσεις σε ειδικές πληροφορίες σημαίνει ότι ίσως πρέπει να ληφθούν πιο σοβαρά οι κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ.

 

Ήδη η θέση της Ουκρανίας είναι πολύ δύσκολη όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Β.Ζελένσκι όταν δήλωσε σε συνέντευξή του  ότι εάν η Ουκρανία δεν λάβει την υποσχεθείσα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, η οποία έχει μπλοκαριστεί λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο, οι ένοπλες δυνάμεις της θα πρέπει να οπισθοχωρήσουν «με μικρά βήματα».

«Εάν δεν υπάρχει αμερικανική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αεροπορική άμυνα, δεν έχουμε πυραύλους Patriot, ούτε παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, ούτε βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών», δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε πίσω, θα υποχωρήσουμε, βήμα βήμα, με μικρά βήματα», δήλωσε. «Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μην υποχωρήσουμε», πρόσθεσε

Την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός έχει αναπληρώσει τις απώλειές του στην Ουκρανία και έχει ανασυγκροτηθεί πλήρως σύμφωνα με όσα είπε άλλος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κερτ Κάμπελ δήλωσε ότι παρακολουθούν τη Μόσχα τους τελευταίους μήνες για να αξιολογήσουν εάν έχει ανακτήσει τη δύναμή της.

Όπως ανέφερε, οι δυνάμεις εισβολής έχουν «σχεδόν πλήρως ανασυγκροτηθεί», χάρη στη σημαντική αύξηση των αμυντικών δαπανών τους από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »