Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από τον Michael Snyder στο The End of the American Dream με τίτλο: Καθώς η Ρωσία προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά πυρηνικά, εκατομμύρια από εσάς δεν συνειδητοποιούν καν ότι πρόκειται να πεθάνετε σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο
Τι θα χρειαστεί για να ξυπνήσει ο κόσμος; Η Ρωσία αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία και γίνεται πολλή συζήτηση στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για τη χρήση τέτοιων όπλων για να τερματιστεί γρήγορα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η θεωρία είναι ότι μόλις οι Ρώσοι δείξουν ότι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά, οι ΗΠΑ και οι άλλες δυτικές δυνάμεις θα υποχωρήσουν. Αλλά δεν θα γίνει αυτό. Αντί να υποχωρήσει, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απαντήσει χρησιμοποιώντας τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ εναντίον ρωσικών στόχων στην Ουκρανία. Και από τη στιγμή που και οι δύο πλευρές έχουν χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά, είναι απλώς θέμα χρόνου να χρησιμοποιηθούν τα μεγάλα πυρηνικά.
Αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πολύ πριν ξεκινήσει, αλλά αυτό δεν συνέβη.
Και θα μπορούσαμε ακόμα να έχουμε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά σε αυτό το σημείο και οι δύο πλευρές δεν ενδιαφέρονται καθόλου για ειρηνευτικές συνομιλίες.
Έτσι, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σε έναν δρόμο που οδηγεί σε πυρηνική σύγκρουση. Και οι δύο πλευρές απλώς συνεχίζουν να κλιμακώνουν τα πράγματα ξανά και ξανά, και ακόμη και ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχεται ότι αυτό θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει  «έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»
Ο Πούτιν, μιλώντας σε μια συνάντηση με Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές στη Μόσχα χθες, είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσποιούνται ότι δεν φοβούνται την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά οι λογικοί άνθρωποι εκεί σαφώς δεν θέλουν να το μεταφέρουν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. .
«Σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν θα υπάρχουν νικητές, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής».
Όμως, παρόλο που ο Πούτιν συνειδητοποιεί πού θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα πράγματα, επιμένει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν αποτελούν επιλογή.
Στην πραγματικότητα, μόλις είπε ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο  «απελευθερώνοντας ολόκληρη την επικράτεια της πρώην Ουκρανίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ουκρανούς »
«Αναγκαστήκαμε να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε τον πόλεμο που ξεκίνησε η Δύση το 2014 με τη δύναμη των όπλων. Και η Ρωσία θα τερματίσει αυτόν τον πόλεμο με τη δύναμη των όπλων, απελευθερώνοντας ολόκληρη την επικράτεια της πρώην Ουκρανίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ουκρανούς Ναζί. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές», είπε ο Πούτιν.
« Ο ουκρανικός στρατός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα ηττηθεί, ανεξάρτητα από τους νέους τύπους όπλων που θα λάβει από τη Δύση . Όσο περισσότερα όπλα υπάρχουν, τόσο λιγότεροι Ουκρανοί και αυτό που ήταν η Ουκρανία θα παραμείνει».
Και το σημαντικό, τόνισε ότι «Η άμεση επέμβαση των ευρωπαϊκών στρατών του ΝΑΤΟ δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η φωτιά του πολέμου θα τυλίξει ολόκληρη την Ευρώπη. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και για αυτό ».
Το έπιασες το τελευταίο μέρος;
Ακόμα κι αν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ επέμβουν άμεσα στην Ουκρανία, ο Πούτιν λέει ότι «δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα».
Δεν πρόκειται να κάνει πίσω, και δεν μπλοφάρει.
Φυσικά, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επίσης αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέρριψε την προοπτική διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News, που μεταδόθηκε την Πέμπτη, ο Ζελένσκι είπε ότι ο Πούτιν «δεν θέλει διαπραγματεύσεις γιατί δεν θέλει ειρήνη».
Ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι ήταν «πεπεισμένος» ότι η Ουκρανία ήταν «μόνο το πρώτο βήμα» για τον Πούτιν, ο οποίος έχει το βλέμμα του σε «άλλες χώρες».
Οι ηγέτες των ΗΠΑ έχουν κάνει παρόμοιες δηλώσεις.
Μας λένε συνέχεια ότι «είμαστε μέσα για να το κερδίσουμε», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Οι πολιτικοί μας έχουν αποκτήσει απόλυτη εμμονή με τη «νίκη» στην Ουκρανία, και ούτε πρόκειται να κάνουν πίσω.
Αλλά πολλοί στο εσωτερικό της Ρωσίας πιστεύουν ότι οι δυτικοί ηγέτες είναι αδύναμοι και ότι μπορούν να αναγκαστούν να υποχωρήσουν.
Όπως σημείωσα στην αρχή αυτού του άρθρου, η ιδέα ότι η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων θα αναγκάσει τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις να υποχωρήσουν αρχίζει να κερδίζει μεγάλη έλξη στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Για παράδειγμα, το ακόλουθο απόσπασμα προέρχεται από ένα άρθρο στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με τίτλο « Με τη χρήση των πυρηνικών όπλων της, η Ρωσία θα μπορούσε να σώσει την ανθρωπότητα από μια παγκόσμια καταστροφή», το οποίο συντάχθηκε από τον καθηγητή Sergey Karaganov, επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Ρωσίας.
Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το «ουκρανικό σενάριο». Για ένα τέταρτο του αιώνα δεν μας άκουγαν όταν προειδοποιούσαμε ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ θα οδηγούσε σε πόλεμο, προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε, να «διαπραγματευτούμε». Ως αποτέλεσμα, καταλήξαμε σε μια σοβαρή ένοπλη σύγκρουση. Τώρα η τιμή της αναποφασιστικότητας είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερη από ό,τι θα ήταν νωρίτερα.
Τι γίνεται όμως αν οι σημερινοί δυτικοί ηγέτες αρνηθούν να υποχωρήσουν; Μήπως έχουν χάσει κάθε αίσθηση αυτοσυντήρησης; Τότε θα πρέπει να χτυπήσουμε μια ομάδα στόχων σε πολλές χώρες για να επαναφέρουμε στα λογικά τους όσους έχουν χάσει τις αισθήσεις τους.
Είναι μια ηθικά τρομακτική επιλογή, θα χρησιμοποιούσαμε το όπλο του Θεού και θα καταδικάζαμε τον εαυτό μας σε μεγάλη πνευματική απώλεια . Αλλά αν αυτό δεν γίνει, όχι μόνο μπορεί να χαθεί η Ρωσία, αλλά πιθανότατα θα τελειώσει και ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός.
Οι παραπάνω παράγραφοι δεν γράφτηκαν από κάποιους τυχαίους.
Ο καθηγητής Σεργκέι Καραγκάνοφ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.
Αλλά έχει πεθάνει λάθος.
Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά στην Ουκρανία, οι δυτικοί ηγέτες δεν θα χάσουν την αποφασιστικότητά τους.
Αντίθετα, θα χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά σε αντάλλαγμα.
Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο.
Δυστυχώς, άνθρωποι σαν εσάς και εγώ δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις.
Οι Ρώσοι μόλις ανέπτυξαν τακτικά πυρηνικά στη Λευκορωσία και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποιεί ότι ορισμένα από αυτά τα όπλα είναι  «τρεις φορές πιο ισχυρά από τις αμερικανικές ατομικές βόμβες που ρίφθηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945» .
Τα σχόλιά του έρχονται καθώς ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο αποκάλυψε ότι η χώρα του είχε αρχίσει να λαμβάνει τακτικά πυρηνικά όπλα από τη σύμμαχό της Ρωσία.
Ο Λουκασένκο είπε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι η χώρα του λάμβανε όπλα,  μερικά από τα οποία είπε ότι ήταν  τρεις φορές πιο ισχυρά από τις ατομικές βόμβες των ΗΠΑ που έπεσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945 .
Η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία είναι η πρώτη κίνηση της Μόσχας με τέτοιες κεφαλές μικρότερης εμβέλειας λιγότερο ισχυρά πυρηνικά όπλα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης εκτός Ρωσίας από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
Όταν οι άνθρωποι ακούν τον όρο «τακτικά πυρηνικά», τείνουν να τα θεωρούν σχετικά μικρά όπλα.
Αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου.
Στην πραγματικότητα, εάν εκτοξευθεί ένα από αυτά τα τακτικά πυρηνικά, θα είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό όπλο που χρησιμοποιείται σε πόλεμο σε όλη την καταγεγραμμένη ανθρώπινη ιστορία.
Απλώς εύχομαι και οι δύο πλευρές να σταματήσουν να κλιμακώνουν τη σύγκρουση γιατί από τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά δεν θα υπάρχει γυρισμός.
Δυστυχώς, οι ηγέτες μας δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, μάθαμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει πραγματικά  να στείλει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να  μεταφέρει οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία για πρώτη φορά  από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, αναφέρει η Wall Street Journal την Τρίτη.
Ο διάλογος της εσωτερικής διοίκησης για τα αμφιλεγόμενα πυρομαχικά συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά ένας αξιωματούχος του διαχειριστή που αναφέρεται στο WSJ λέει ότι σε αυτό το σημείο  δεν υπάρχουν «μεγάλα εμπόδια» στην αποστολή του, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό των αρμάτων μάχης M1 Abrams που παρέχονται από την Ουάσιγκτον.
Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από μόνο του.
Εάν αμφιβάλλετε για αυτό, μεταβείτε στις Εικόνες Google και πληκτρολογήστε “απεμπλουτισμένο ουράνιο Ιράκ” και δείτε τις φωτογραφίες που εμφανίζονται.
Πέρα από όλα τα άλλα, ένας πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη, όπως η Πολωνία,  σκέφτονται πραγματικά να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία,  εάν η συμμαχία στο σύνολό της δεν λάβει ισχυρότερα μέτρα σύντομα.
Ο πρώην πολιτικός επικεφαλής της συμμαχίας του ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι ορισμένα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης είναι  διατεθειμένα να στείλουν τους στρατιώτες τους στην Ουκρανία εάν το μπλοκ δεν δώσει σημαντικές δεσμεύσεις  στο Κίεβο κατά τη διάρκεια μιας επερχόμενης συνόδου κορυφής.
Ο Άντερς Ράσμουσεν, πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και νυν σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη και την Ουάσιγκτον για να  μετρήσει το επίπεδο υποστήριξης  που θα πρέπει να περιμένει το Κίεβο στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους τον Ιούλιο. «Πιστεύω ότι οι Πολωνοί θα εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πάνε και να συγκροτήσουν έναν συνασπισμό των πρόθυμων εάν η Ουκρανία δεν πάρει τίποτα στο Βίλνιους»,  είπε. «Δεν πρέπει να υποτιμούμε τα πολωνικά αισθήματα, οι Πολωνοί πιστεύουν ότι για πάρα πολύ καιρό η δυτική Ευρώπη δεν άκουγε τις προειδοποιήσεις τους ενάντια στην αληθινή ρωσική νοοτροπία».
Πώς τελειώνει αυτό;
Έχει γίνει σαφές ότι καμία πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει.
Και αν έρθει η ώθηση, οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν σίγουρα πυρηνικά.
Έχω  προειδοποιήσει για αυτό το είδος σεναρίου εδώ και πολύ καιρό, αλλά νιώθω ότι οι προειδοποιήσεις μου πέφτουν κυρίως στο κενό.
Αυτό δεν είναι παιχνίδι.
Αν τα μικρά πυρηνικά συνηθιστούν, τα μεγάλα πυρηνικά θα συνηθιστούν.
Και αν συνηθιστούν τα μεγάλα πυρηνικά, εκατομμύρια από εσάς θα πεθάνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »