Προς τι τότε η πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό; Αλαλούμ με το πώς επιτρέπουν οι χώρες της ΕΕ ταξιδιώτες-Έρχονται υποχρεωτικά μόνιμα διαβατήρια covid
Με περισσή…υπερηφάνεια οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να μας πείσουν από τον Μάρτιο πως η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωτοβουλία του σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμό για τις μετακινήσεις. Με την μόνη διαφορά τώρα που είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού καταγγέλλεται πως οι ελληνικές, αλλά και πολλές ευρωπαϊκές υπηρεσίες ελέγχου, δεν μπαίνουν στον κόπο να ζητήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και καλύπτονται με απλά τεστ των ταξιιωτών που εισέρχονται στην χώρα μας.

Κι όλα αυτά την στιγμή που η κυβέρνηση πιέζει ανηλεώς και δείχνει τον δρόμο προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε αρκετές επαγγελματικές ομάδες.
Προχθες παρατάθηκε μέχρι τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουλίου η αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα πτήσεων εξωτερικού και έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Σε αυτήν θεωρητικά απαιτείται η είσοδος στην Ελλάδα να γίνεται με πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό PCR/RAPID TEST ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό. Με την μόνη διαφορά πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των τουριστών που έρχονται για διακοπές στην χώρα μας είναι είδος προς εξαφάνιση.

Παράλληλα, το τεράστιο πρόβλημα με τους ελέγχους των τουριστών καταγράφεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες και ιδίως του Νότου. Καταρχάς υπάρχει ακόμη σύγχυση για τα ίδια τα εμβόλια. Αρχικά, το πράσινο φως δόθηκε μόνο στο εμβόλιο Pfizer, αλλά υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με άλλα εμβόλια, ακόμη και το AstraZeneca, τα οποία δεν παρήχθησαν στην ΕΕ.
Αλλά τώρα οι χώρες της ΕΕ έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν το ινδικό Covishield και το AstraZeneca. Και μερικοί παραδέχονται επίσης το Κινέζικο Κορονόβατς. Συγκεκριμένα, επτά χώρες της ΕΕ έχουν ανοίξει την είσοδο για όσους εμβολιάστηκαν με το ινδικό εμβόλιο. Οι εμβολιασμένοι με Covishield μπορούν να ταξιδέψουν και στην χώρα μας και στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σλοβενία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Εσθονία.

Οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες ειδοποιούν πως σε κάποιες χώρες , όπως στην Ελλάδα και την Κύπρο, εάν δεν υπάρχει εμβολιασμός, αρκεί μόνο ένα αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό.

Και κατά τα λοιπά η ελληνική κοινωνία βομβαρδίζεται από τον μιντιακό συρφετό με την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού σαν…πράξη αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, σε σημείο που έβαλαν μέχρι και τους διάσημους του Ινσταγκραμ να πλασάρουν αυτήν την άποψη!

Συνάμα, επιβεβαίωση του αλαλούμ στην Ευρώπη είναι και το γεγονός πως και πιστοποιητικό εμβολιασμού να υπάρχει στον τουρίστα δεν ελέγχεται σχεδόν ποτέ ποιο εμβόλιο έχει κάνει και αν η χώρα υποδοχής το αποδέχεται!

Σύμφωνα με τις ιστορίες εκείνων που έχουν ήδη ταξιδέψει στην Ευρώπη μετά το άνοιγμα των συνόρων για τους εμβολιασμένους, συχνά δεν ελέγχουν καν τα πιστοποιητικά τους κατά την άφιξή τους στην ΕΕ.

Αποκαλύψεις από μια Ουκρανή

Η πρώτη χώρα της ΕΕ που άνοιξε για τους Ουκρανούς ήταν η Ελλάδα τον Μάιο.

Η Oksana Yarema από τη Λβιβ πήγε διακοπές στο νησί της Ρόδου στις αρχές Ιουνίου. Ελέγχθηκε μόνο για τεστ PCR. «Παρακολουθήσαμε το τεστ κατά την εγγραφή και τον έλεγχο διαβατηρίων στην Ελλάδα. Και πρόσφατα οι Έλληνες διευκόλυναν την είσοδο αφού επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε ένα express test που έγινε 48 ώρες πριν από το ταξίδι. Τον Ιούλιο, η κόρη μου πετάει στην Ελλάδα διακοπές χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο express test», λέει η Yarema στο ουκρανικό πρακτορείο strana.

Από την πλευρά του μιλώντας στο ίδιο πρακτορείο ο Vladislav Luchansky, ο οποίος πρόσφατα πέταξε στο Αμβούργο, λέει ότι στην πράξη κανείς δεν βλέπει ποιο εμβόλιο έχει γίνει.

“Στον έλεγχο των συνόρων κοίταξαν το πιστοποιητικό και αυτό ήταν όλο. Δεν το διάβασαν σαν εμβόλιο. Έχω κάνει AstraZeneca. Είναι πολύ πιθανό κάποιος να είναι τυχερός σε αυτό”, λέει ο Luchansky. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι όλα τα “AstraZenecs” ίδια. Ξεκίνησαν στην ΕΕ με το “AstraZeneca” που κατασκευάστηκε στην ΕΕ με το εμπορικό σήμα Vaxzevria.

Η δημοσιογράφος του TSN Yana Slesarchuk πέταξε στη Γαλλία ως πείραμα και είχε εμβολιαστεί με το “AstraZeneca”. Προς επιβεβαίωση, είχε ένα έντυπο πιστοποιητικό εμβολιασμού με σφραγίδες (εκδόθηκε πριν από την εμφάνιση ψηφιακών πιστοποιητικών) και αρνητικό τεστ PCR. Η Ουκρανή αποφάσισε να ασφαλίσει τον εαυτό της και με το τεστ, διότι το τεστ απαιτείται επίσημα μόνο από εκείνους που ταξιδεύουν “για ειδικούς λόγους” και για απλά ταξίδια απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το μπάχαλο συνεχίζεται αφού όπως λένε ουκρανικά ΜΜΕ τα ουκρανικά πιστοποιητικά covid, τα οποία εμφανίστηκαν ταυτόχρονα με τα πιστοποιητικά ΕΕ, δεν ισχύουν ακόμη σε επίπεδο ΕΕ. Στην πράξη, όπως αποδείχθηκε, οι Ουκρανοί τουρίστες που εισήλθαν στην ΕΕ, δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Η Yana Slesarchuk που πέταξε στο Παρίσι με τεστ PCR και πιστοποιητικό εμβολιασμού, λοιπόν, αποκαλύπτει πως το πιστοποιητικό δεν ελέγχθηκε ποτέ και εξέτασαν μόνο το τεστ!!

“Ο τελωνειακός υπάλληλος ζήτησε το τεστ και έβαλε αμέσως μια σφραγίδα, αγνοώντας την επιθυμία μου να του δώσω κι ένα πιστοποιητικό. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να ρισκάρετε “, λέει η Slesarchuk στη σελίδα της στο Facebook.

“Οι Ισπανοί δεν ζήτησαν τίποτα καθόλου σε ένα δευτερόλεπτο έβαλαν μια σφραγίδα στο διαβατήριο “, λέει η Όλγα Πέτρι, μια άλλη Ουκρανή γυναίκα.

Αλλάζουν τις περιοχές κινδύνου οι Γερμανοί

Με δεδομέη αυτήν την πλήρη ασυνενοησία οι γερμανικές αρχές άλλαξαν τον χαρακτηρισμό κάποιων περιοχών διακοπών προς το χειρότερο! Πλέον χαρακτηρίζουν την Ισπανία ως περιοχή κινδύνου και πάλι στα μέσα της υψηλής περιόδου των διακοπών. Αλλά και η Κύπρος χαρακτηρίζετια ως μια περιοχή με υψηλή συχνότητα. Ωστόσο, η νέα αξιολόγηση της γερμανικής κυβέρνησης έρχεται πολύ αργά καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται ραγδαία και στις δύο χώρες για εβδομάδες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι επίσης απρόθυμη να ορίσει περιοχές κινδύνου σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά τα υψηλά περιστατικά. Όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα και στην Ολλανδία, λέει το γερμανικό ZDF.

Τα αιτήματα του Tony Blair: «Νομοθεσία για υποχρεωτικά μόνιμα διαβατήρια covid»

Κι ενώ στην Ευρώπη επικρατεί αυτό το χάος, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ λειτουργεί σαν “λαγός”, και ζητάει μόνιμα και υποχρεωτικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μέσω του αριστερού think tank Tony Blair Institute (TBI), ο Μπλερ καλεί την βρετανική κυβέρνηση να νομοθετήσει για υποχρεωτικά διαβατήρια/πιστοποητικά covid για όσους θέλουν να πάνε σε εστιατόριο, συναυλία ή αθλητική εκδήλωση, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, το έγγραφο θα είναι μόνιμο χωρίς καμία ημερομηνία λήξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »