Οι Γερμανοί για άλλη μία φορά δείχνουν το πραγματικό του πρόσωπο. Στην αρχή τους ενόχλησε η συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου. Μετά αποφάσισαν ότι πρέπει να στείλουν να στείλουν τα υποβρύχια στην Άγκυρα και τώρα δείχνουν ενοχλημένοι για την άσκηση ”ΜΕΔΟΥΣΑ”!
Ο γερμανικός τύπος δεν είδε με καλό μάτι την κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου «Μέδουσα» σε συνεργασία με τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt να φιλοξενεί ένα δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα απομακρύνεται από τη Γερμανία».
«Η συμφωνία αποτελεί κομμάτι της διαφοροποίησης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» σημειώνει η Handelsblatt.
Την άσκηση «Μέδουσα», η οποία διεξάγεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, θα παρακολουθήσουν αύριο, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Πάντως τα στιγμιότυπα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την άσκηση «Μέδουσα» είναι εντυπωσιακά.
Mάλιστα η σημαντικότερη εικόνα, είναι η κοινή πτήση Ελληνικών και Αιγυπτιακών μαχητικών, τα οποία διεξάγουν προσομοίωση επίθεσης κατά τουρκικών στόχων.
Η άσκηση – που ανέκαθεν εκνευρίζει τους Τούρκους – έρχεται σε συνέχεια συνάντησης που είχε προ ημερών ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και της συμφωνίας τους να αντιμετωπίσουν από κοινού όσους απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, φωτογραφίζοντας προφανώς την Αγκυρα.
Βούληση των δύο πλευρών είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος, αφού η Τουρκία μετά και τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου απειλεί με διεξαγωγή νέων ερευνών και παραβατικών ενεργειών και σε περιοχές του ελληνοαιγυπτιακού συμφώνου.
Η Ελλάδα έχει αποδείξει μέσα από την Μέδουσα πως μπορεί να είναι μια χώρα «οδηγός» στον αμυντικό τομέα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που έχουν αποδεχτεί και όλες οι συμμαχικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών που αποτελούν την «ενεργειακή ασπίδα» της περιοχής που στόχο έχει ν’ αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο το επίπεδο ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.