Αναστέλλει τις άδειες όλων των υγειονομικών το υπουργείο Υγείας για να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν
Πιο αυστηρές γίνονται οι κυρώσεις για όσους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς δεν εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, ενώ η αρχική σκέψη ήταν να ξεκινούν από 5.000 ευρώ, τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως «κλειδώνει» το να κληθούν να πληρώσουν από 10.000 έως και 50.000 ευρώ όσοι γιατροί και φαρμακοποιοί επιλέξουν να μην εμβολιαστούν έως τις 13 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται πως υποχρέωση στον εμβολιασμό έχουν όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο ενός φαρμακείου, όπως και οι βοηθοί και οι αισθητικοί.
Ανεμβολίαστοι: Οι νέοι κανόνες στη ζωή τους
Από τις 13 Σεπτεμβρίου αλλάζουν πολλά στη ζωή των ανεμβολίαστων πολιτών, καθώς, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, επιβάλλονται περιορισμοί στη διασκέδαση, στην ψυχαγωγία και στα ταξίδια με «όπλο» τις μάσκες και τα τεστ ακόμα και στους χώρους εργασίας.
Συγκεκριμένα, για την προσέλευση στην εργασία, θα απαιτείται εργαστηριακό rapid test κορωνοϊού, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τον εκάστοτε εργαζόμενο.
Το τεστ θα πραγματοποιείται μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου, και η τιμή του έχει οριστεί στα 10 ευρώ έκαστο.
Παράλληλα, η είσοδός τους θα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης δηλαδή σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και κλαμπ.
Εξαίρεση θεσπίζεται για τα θέατρα, τα σινεμά, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους μιας και οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως έξι μήνες από τη διάγνωση), αλλά και για ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test έως και 48 ώρες πριν.
Την ίδια ώρα όπως έχουμε αναφέρει το υπουργείο Υγείας αναστέλλει όλες τις άδειες των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού τα τελεσίγραφα της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λήγουν.
Μάλιστα την τελευταία ώρα έχει δημοσιευτεί ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το υπ. Υγείας ανακαλεί όλες τις προγραμματισμένες άδειες των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου.
Δύο είναι οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη της απόφασης αυτής:
O πρώτος αφορά την εκβιαστική πίεση από πλευράς της κυβέρνησης, καθώς στο υπουργείο Υγείας είχαν πληροφορηθεί πως το τελευταίο διάστημα αρκετοί ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (κυρίως στα δημόσια νοσοκομεία) είχαν κανονίσει να βρίσκονται σε άδεια για να μην τους πιάσει αμέσως το μέτρο της αναστολής.
Έτσι με την αναστολή όλων των αδειών η κυβέρνηση θέλει να φέρει τους υγειονομικούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν προ αδιεξόδου αφού θα έχουν να αντιμετωπίσουν ή την αναστολή εργασίας ή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με τις τρομακτικές ελλείψεις που θα έρθει αντιμέτωπος ο χώρος της υγείας εάν επαληθευτούν τα δυσμενή σενάρια που θέλουν να μαζικές αποχωρήσεις χιλιάδων υγειονομικών από όλα τα νοσοκομεία της χώρας.