«Η γαλλική Δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε επειδή αποστράφηκε τους βασικούς πυλώνες της όπως το έθνος, την οικογένεια και την θρησκεία»

Κατά του νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση δέχεται ως νόμιμη πράξη την τεκνοθεσία ανήλικων παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ+ τάχθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ο συντηρητισμός στην Ελλάδα», προσθέτοντας μάλιστα πως είναι πιθανό οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι να εγκαταλείψουν το κόμμα, νιώθοντας προδομένοι.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και φυσικά παραμένει βουλευτής.

«Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της ΝΔ είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση, στους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία.

Αν τους προδώσουμε μπορεί να μας εγκαταλείψουν», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα ούτε τη ΝΔ».

«Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα. Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας», υπογράμμισε.

«Το κόμμα μου είναι ισχυρό επειδή είναι ταυτοτικά ισχυρό.

Η μαζικότητα και η λαϊκότητά της ΝΔ είναι αυτές που της επιτρέπουν να λειτουργεί ως όχημα εξουσίας για την προαγωγή του φιλελευθερισμού και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», είπε ο Γ. Οικονόμου και υπενθύμισε ότι «έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα της Γαλλίας. Η γαλλική δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε, επειδή αποστράφηκε βασικούς πυλώνες της δεξιάς – έθνος, οικογένεια, θρησκεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »