Ελλάδα με lockdown και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: 14.889 νεκροί – Σουηδία χωρίς μέτρα: 14.868 νεκροί
Αποτυχημένοι και με τη βούλα είναι πλέον όσοι έχουν λάβει τα μέτρα για τον Covid-19 τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθώς η Ελλάδα πέρασε πλέον σε θανάτους με κορωνοϊό την Σουηδία.

Την Σουηδία που κάποιοι χαρακτήριζαν ως «χώρα-δολοφόνος» στην αρχή της πανδημίας διότι δεν έκλεισε ποτέ τους πολίτες και την οικονομία, την χώρα που αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό με ανοσία της αγέλης. Αυτή η χώρα που κάποιοι κάποτε μας έλεγαν για εκατόμβες νεκρών έχει πλέον λιγότερους νεκρούς Covid-19 από την Ελλάδα η οποία τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει καταπατήσει πλήρως τις ελευθερίες των πολιτών της.

Είναι βέβαια οι ίδιοι οι οποίοι εδώ και πολλούς μήνες δεν αναφέρονται καθόλου στην Σουηδία, σαν ξαφνικά να μην υπάρχει αυτή η χώρα, είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν ότι η Ελλάδα θα είχε 13.000 νεκρούς εάν δεν είχε κάνει το lockdown. Και όμως η Ελλάδα έχει ξεπεράσει προ πολλού τους 13.000 νεκρούς, καθώς σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ έχουμε πλέον 14.889, την ίδια ώρα που η Σουηδία έχει 14.868.

Και η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη εάν η Σουηδία δεν είχε κάνει το λάθος στην αρχή της πανδημίας να αφήσει τα γηροκομεία χωρίς έλεγχο, κάτι που της κόστισε ακριβά, καθώς μέσα σε λίγο καιρό έχασε περίπου 4.500 άτομα.

Την ίδια ώρα η Σουηδία έχει σταματήσει να καταγράφει αξιόλογο αριθμό θανάτων με Covid-19 από πέρσι τον Φεβρουάριο, την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει μέχρι και σήμερα να έχει αρκετούς νεκρούς και μάλιστα να ετοιμάζεται για ένα ακόμη lockdown. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι έχουμε περισσότερους θανάτους στο τρίτο κύμα σε σχέση με Γαλλία και Ιταλία.

Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως η Σουηδία απέφυγε να μετατρέψει να νοσοκομεία της σε Covid-19, κάτι που πληρώνει ακριβά η Ελλάδα, καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια υπερβάλλουσα θνητότητα από άλλα νοσήματα, την ώρα που στην Σουηδία δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο. Αλλά και ο εμβολιασμός στη Σουηδία δεν είναι ούτε υποχρεωτικός, ούτε προϋπόθεση για να ζήσεις.

Και ναι θα πρέπει να σημειωθεί πως στην Σουηδία έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό οι εμβολιασμοί και πλέον έχει ξεπεράσει την Ελλάδα σε ποσοστό (67% περίπου η Σουηδία – 60% περίπου η Ελλάδα), παρόλα αυτά το 7-8% δεν είναι ο λόγος που υπάρχει η διαφορά.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς στην Ελλάδα η κυβέρνηση «κυνηγά» τα 15χρονα (!) για εμβολιασμό, την ώρα που η Σουηδία έχει καλύψει όλες τις ευάλωτες ομάδες (ηλικιωμένοι κτλ.)

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως η Σουηδία έχει περίπου διπλάσια συνολικά κρούσματα από την Ελλάδα, κάτι που έχει βοηθήσει στο να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, ενώ είναι κάτι που δείχνει παράλληλα πως στην σκανδιναβική χώρα έγινε σοβαρή ιχνηλάτηση.
Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.837, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 660.166 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.183 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.889 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 332 (63.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 153 (ημερήσια μεταβολή -8.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 170 ασθενείς.

Ο Κ.Φαρσαλινός για «ειδικούς» και Σουηδία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Οι άνθρωποι που μας έλεγαν να θυσιάσουμε το Πάσχα του 2020 για να έχουμε καλοκαίρι, στη συνέχεια τα Χριστούγεννα 2020 για να κάνουμε Πάσχα, στη συνέχεια το Πάσχα για να έχουμε καλοκαίρι κτλ. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν οι αυτοί που μας έλεγαν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμοι, που μας έλεγαν ότι τελειώνει η πανδημία γιατί τον Μάρτιο του 2020 είχαμε ένα επιτυχημένο lockdown, αν και ο ιός δεν ήρθε στην Ελλάδα, ότι τελειώνουμε με το lockdown του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου που κράτησε μέχρι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ότι θα είχαμε τεράστια έκρηξη κρουσμάτων τα Θεοφάνια γι’ αυτό δεν πρέπει να βγει ο κόσμος σε εξωτερικό χώρο, οι άνθρωποι που μας έλεγαν ότι τον Αύγουστο θα έχουμε 8.000 κρούσματα, 20.000 κρούσματα την ημέρα, έχουν γραφτεί πριν 1-2 μήνες αυτά. Τα ξεχνάμε! Οι ίδιοι άνθρωποι που συνεχώς αποτυγχάνουν! Είναι αστείο μετά από 19 μήνες “επιτυχημένης”, όπως μας λένε εκείνοι να λέμε, συζητάμε σήμερα για lockdown και συζητάμε για επιτυχημένη διαχείριση όταν σε 1-2 μέρες ξεπερνάμε σε θανάτους Covid την Σουηδία, της “δολοφόνου” Σουηδία, που χλεύαζαν και χαρακτήριζαν τους επιστήμονες και την κυβέρνηση ως “δολοφόνους”», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο γιατρός Φαρσαλινός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »