Η αστυνομία στη Γαλλία ξεσηκώνεται και απορρίπτει την πίστη του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και έχει δεσμευτεί να σταθεί αλληλέγγυα με εκατομμύρια πολίτες για να «αντισταθεί» στον Μακρόν και τους παγκοσμιοποιητές φιλάθλους του επειδή πρόδωσαν το έθνος και έκαναν τους ανθρώπους ανασφαλείς στη χώρα τους. .

Τα δύο μεγαλύτερα αστυνομικά συνδικάτα στη Γαλλία ζήτησαν την Παρασκευή από το καθεστώς Μακρόν να «αποκαταστήσει την τάξη» και να μην συνθηκολογήσει με τους ταραχοποιούς, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει επικείμενο «εμφύλιο» στη Γαλλία και «αντίσταση» από το κοινό και την αστυνομία.

«Τώρα είναι αρκετά», δήλωσε η δήλωση της Εθνικής Αστυνομίας της Συμμαχίας και της Αστυνομίας της UNSA.

«Αντιμετωπίζοντας αυτές τις άγριες ορδές, το να ζητάς ηρεμία δεν είναι πλέον αρκετό, πρέπει να το επιβάλεις!» ανέφεραν τα συνδικάτα, προσθέτοντας ότι το μόνο πολιτικό μήνυμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί η τάξη στη δημοκρατία. «Οι συνάδελφοί μας, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τις επιταγές αυτών των βίαιων μειονοτήτων. Τώρα δεν είναι η ώρα για συνδικαλιστική δράση αλλά για καταπολέμηση αυτών των «βλαβερών». Η υποταγή, η συνθηκολόγηση και η ικανοποίηση τους καταθέτοντας τα όπλα δεν είναι η λύση, δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης».

Το Infowars.com αναφέρει: Η αστυνομία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη, να καταλύσει τις ταραχές το συντομότερο δυνατό και να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου, ζήτησαν τα συνδικάτα, αλλά προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι αναμένουν «  συγκεκριμένα μέτρα για τη νομική προστασία»  των αξιωματικών στο μέλλον .

«Σήμερα η αστυνομία βρίσκεται σε μάχη γιατί είμαστε σε πόλεμο. Αύριο θα είμαστε η αντίσταση και η κυβέρνηση θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει»,  ανέφεραν στο τέλος τα συνδικάτα.

Το de facto τελεσίγραφο προς τον Μακρόν έρχεται μετά από τρεις νύχτες όλο και πιο βίαιων ταραχών σε ολόκληρη τη χώρα, που προκλήθηκαν από τον θάνατο του 17χρονου Nahel M. το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια διακοπής κυκλοφορίας στο προάστιο του Παρισιού Nanterre. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον γαλλοαλγερινό έφηβο κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και φυλακίστηκε, σε αυτό που ο δικηγόρος του επιμένει ότι ήταν μια προσπάθεια κατευνασμού των ταραχοποιών.

Περισσότερες από 400 συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη Γαλλία, με τους περισσότερους από αυτούς που κρατούνται να είναι ανήλικοι. Η γαλλική κυβέρνηση έχει αναπτύξει πάνω από 40.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 5.000 στο Παρίσι και τα περίχωρά του. Ανάμεσά τους υπάρχουν επίλεκτες αντιτρομοκρατικές και τακτικές μονάδες, υποστηριζόμενες από τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι ταραχοποιοί προκάλεσαν σχεδόν 4.000 πυρκαγιές, κατέστρεψαν περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα και κατέστρεψαν σχεδόν 500 κτίρια, είπε ο Μακρόν σε έκτακτη συνεδρίαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή το απόγευμα, αφού διέκοψε το  ταξίδι  του στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »