Η Τουρκία σώζεται οικονομικά από γερμανικά κεφάλαια με εντολή του Βερολίνου
Οι πλούσιοι φίλοι του γνωστού μας Β.Σόιμπλε, από την εποχή των απάνθρωπων για την χώρα μας μνημονίων, αποφάσισαν να σώσουν το στυγνό τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν, θυσιάζοντας πολλά και κυρίως προδίδοντας την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που είναι εναντίον της πολιτικής της Άγκυρας.

“Υπάρχει κανένα ακροδεξιό αυταρχικό καθεστώς με το οποίο η Γερμανία δεν συνεργάζεται και προτιμά τις δυτικές δημοκρατίες; Εννοώ ότι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αν αυτή είναι η κύρια εξωτερική τους πολιτική (Βερολίνο), τότε θα θέσουμε σκληρές ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία της ακροδεξιάς και του αυταρχισμού του Βερολίνου”, είχε δηλώσει ο Ισραηλινός ειδικός Σ.Φράτζμαν για την σχέση ανάμεσα σε Βερολίνο και Άγκυρα, έχοντας όμως απόλυτο δίκιο όπως βλέπουμε σήμερα.
Στα πλαίσια αυτά, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Lütfi Elvan συναντήθηκε με κορυφαίους επικεφαλείς γερμανικών εταιρειών-κολοσσών την Τρίτη, για την εξέταση διενέργειας μεγάλων επενδύσεων τους στην Τουρκία, διότι την Ελλάδα ούτε να την ακούσουν δεν επιθυμούν οι ίδιοι “κύριοι”.

Μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ, κάνοντας το “άσπρο-μαύρο” στην κυριολεξία τόνισε χωρίς ίχνος ντροπής ότι η τουρκική οικονομία είχε ανάπτυξη κατά 1,8% το 2020.

 

Ο ίδιος παρουσιάζοντας σαφέστατα “πειραγμένα” στοιχεία, έδειξε δήθεν θετικά αποτελέσματα του ΑΕΠ το 2021 για την Τουρκία, ενώ την ίδια στιγμή οι Τούρκοι πολίτες δεινοπαθούν για το καθημερινό συσσίτιο, ευρισκόμενοι στα πρόθυρα της εξέγερσης.

“Η οικονομία της Τουρκίας ενδέχεται να παρουσιάσει ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 7% στα τέλη του τρέχοντος έτους”, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός και δεν “γκρεμίστηκε κανένας τοίχος” από την δήλωση του.
Η γερμανική οικονομική ελίτ, η οποία συγκεντρώνεται σε νησάκι στην Βόρεια θάλασσα κάθε καλοκαίρι ( παρουσία του Σόιμπλε) για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της, φέρεται αποφασισμένη να σώσει τον Ερντογάν και την παραπαίουσα τουρκική οικονομία, με χρήμα που απομύζησε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Η ίδια ελίτ, εδώ και πολλά χρόνια έχει εντάξει την Ελλάδα στις χώρες που πρέπει να ελέγξει πλήρως, με σκοπό τον έλεγχο της Ελλάδος, των κοιτασμάτων της, των λιμένων και των αερολιμένων, μιας χώρας που βρίσκεται ανάμεσα σε Τρεις ηπείρους.

 

Είναι διαχρονικός ο γεωπολιτικός έρωτας που συνδέει τη Γερμανία με την Τουρκία από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Τουρκία ήταν σύμμαχος της Γερμανίας και καθ’ όλη την έκτοτε μακρά περίοδο οι στενότερες σχέσεις των δύο χωρών σφυρηλατήθηκαν με την ισχυρή οικονομική και εμπορική συνεργασία τους.

Έτσι και οι Γερμανοί, αφού ηττήθηκαν κατά κράτος σε δύο παγκόσμιους πολέμους, τώρα επιζητούν να κυριαρχήσουν με “όχημα’ την οικονομία, και τα μνημόνια επί κρατών.

Το βαθύ τουρκικό και γερμανικό καθεστώς συνεργάζονται άψογα σε πολλά θέματα εδώ και αρκετά χρόνια, σχεδιάζοντας ένα μεγάλο σύνολο συμφερόντων, τα οποία έρχονται όμως σε πλήρη γεωπολιτική, στρατιωτική και ενεργειακή αντίθεση με αυτά των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Ελλάδος και του Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »