Για μια μετάλλαξη με θνητότητα 0,12% η κυβέρνηση επαναφέρει τo lockdown
Τρόμος και πανικός έχει προκληθεί στην κυβέρνηση μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η οποία -σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο- οφείλεται κυρίως στην μεταδοτικότητα της μετάλλαξη Δέλτα και στους νέους.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται να επαναφέρει εν μέσω καύσωνα την υποχρεωτική μασκοφορία στους εξωτερικούς χώρους, ενώ ήδη έχει ανακοινώσει μέτρα για την εστίαση. Επιπλέον στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα όπως η επαναφορά της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους (μόνο με PCR ή rapid test) και φυσικά τα τοπικά lockdown. Μάλιστα η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει άβατο για τους μη εμβολιασμένους

Ένα κλίμα τρομοκρατίας που θυμίζει έντονα την περσινή άνοιξη, όπως είπε και ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός .

Ας θεωρήσουμε πως τότε η κυβέρνηση βρισκόταν αντιμέτωπη με κάτι πρωτόγνωρο τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καθώς μετά από έναν και πλέον χρόνο γνωρίζουμε τον ιό. Μάλιστα η μετάλλαξη Δέλτα που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως την πλέον θανατηφόρα έχει θνητότητα 0,12%, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης από τα 92.029 κρούσματα κατέληξαν μόλις 117 άνθρωποι.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι αναφερόμαστε σε μηδενική επί της ουσίας θνητότητα.
Η Βρετανία θα αντιμετωπίζει σαν γρίπη τον Covid-19

Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε έντονα από την μετάλλαξη Δέλτα, η πρώτη της αντίδραση ήταν να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα καθώς αν και είχε εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τα κρούσματα αυξάνονταν συνεχώς. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν συνοδεύτηκε με αύξηση κρουσμάτων.

Έτσι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως η νόσος Covid-19 θα αντιμετωπίζεται πλέον ως απλή γρίπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »